פיצרייה תלפיות: הרבה יותר מפיצות

מסעדה איטלקית קטנה צצה במתחם האוכל ההולך ומתהווה בשוק תלפיות בחיפה ## השף תומר אברג'יל מאלתר סביב התפריט לפי ההיצע בדוכנים הסמוכים ולפי העדפות הסועדים ## צילומים: יורם מארק-רייך


יורם מארק-רייך | 27.7.2019
אין חיפאי שלא מכיר את שוק תלפיות. יש את המבנה הישן מימי המנדט, שבתוכו עשרות דוכנים עם מוכרים צעקניים, והמולה בלתי פוסקת. ויש את הדוכנים שמחוץ למבנה, שמאיישים חלק מרחוב סירקין ועוד קטעי רחובות סמוכים לו, וגם הם משרים 'אווירה של שוק', על כל המשתמע מכך.

בשנים האחרונות נוצר באזז על תחייתו של שוק תלפיות, והכוונה היא למתחם שברחוב סירקין. זה התחיל בזכותו של אילן פרון, שהגיע מתל אביב ופתח את חמארה תלפיות שלו, שזכתה מיד לתשואות ולדירוג מכובד ברשימות השונות על מסעדות מומלצות בחיפה ובכלל. בהמשך הגיע גם השף קובי קרולה עם שותפיו למיזם רובין פוד, בית האוכל החברתי שמתבסס על עודפי פירות וירקות שעמדו להיזרק לאשפה. ואחר כך נפתחו עוד כמה מקומות קטנים, שחלקם כבר הספיקו להיסגר, וב-2 בינואר 2019 הגיע לשם השף תומר אברג'יל, שפתח את פיצרייה תלפיות, שבחודשים המועטים בהם היא פועלת זכתה גם היא לשבחים מכל עבר.


גם עיריית חיפה החליטה להעיר ולהאיר את השוק, ובשנתיים-שלוש האחרונות מקיימת בו מופעי רחוב המוניים וחינמיים, שמושכים המוני חוגגים, שבאים להאזין ולרקוד, וממלאים באותה הזדמנות את מקומות האוכל שבסביבה.

קשה לי להתחבר לרומנטיקה שנרקמה סביב שוק תלפיות. אני בספק אם בלילה, כשהכול סגור, אנשים נורמטיביים יעזו לטייל בו. אבל אין ספק שבשעות היום והערב, כאשר מקומות האוכל פתוחים, יש למקום קסם משלו.

וכך, אחרי ששמענו רבות וטובות על פיצרייה תלפיות של תומר אברג'יל, אותו אנו מכירים מתחנות קולינריות קודמות בחייו, הגענו לשם בערב חמישי, אחרי שדאגנו לוודא שלא צפוי בו ארוע חינמי של העירייה, שלא יאפשר לנו לדגום את המסעדה הקטנה כמו שצריך. הגענו בשעה 18:30, ותומר עדכן שאילו היינו מגיעים שעה וחצי מאוחר יותר, היינו יכולים ליהנות מערב של קוקטיילים מיוחדים שהוא יוזם, ומהופעה של די.ג'יי.


המקום עצמו לא גדול. יש בר שמצדו האחד מתנהלת עבודת הטבחים ומצדו השני תוכלו להתיישב ולראות איך מכינים לכם את האוכל מול העיניים. הניחוחות המפתים הם בחינם, והם גם בוקעים החוצה להנאת העוברים והשבים. אם נכנסים פנימה, יש עוד כמה שולחנות וכיסאות סביבם. אבל אפשר גם לשבת בחוץ, על המדרכה, ובשעות הערב כאשר הבסטות הצמודות נסגרות ניתן להוציא יותר שולחנות וכיסאות ולהגיע לתפוסה של 40-50 מקומות ישיבה בסך הכול.

אל תתנו לשם 'פיצרייה' להטעות אתכם. לא שהתפריט גדול, אבל בהחלט יש שם לא רק פיצות. יש פסטה, רביולי, ניוקי, ריזוטו, דגים, סלטים ועוד. יש אופציות טבעוניות, כולל בצק פסטה טבעוני. בשרים אין, מלבד נקניקים שמוצאים את עצמם נפרסים על פיצות בייקון וכיו"ב. על הקיר תלוי לוח ועליו רשומים הספיישלים לאותו יום. ואפרופו תפריט – תומר זורם עם כל בקשה, ומברר היטב אצל כל סועד מה העדפותיו, כדי להתאים לו באופן מיטבי את הפיצה או המנה.


כל המוצרים טריים לגמרי. יותר טרי מזה לא יכול להיות. במו עינינו ואוזנינו ראינו ושמענו את תומר מגלה בדאגה שהבזיליקום עומד להסתיים, ושולח את אחד העובדים אל דוכן הירקות כדי להביא משם צרור עלי בזיליקום. ומאוחר יותר משגר עובד אחר לקונדיטוריה שפועלת ממול, כדי לקחת בהשאלה קרטון ביצים, תוך הבטחה להחזיר מחר בבוקר קרטון אחר. תומר (רווק, 40) נולד במגדל העמק, גדל בטבעון, הסתובב בעולם, ובעשר השנים האחרונות עבד במטבחי מסעדות בחיפה. במיוחד, הוא זכור ממסעדת קוואנדו פאשה, ממנה נפרד שנה לפני שפתח את הפיצרייה, שנה בה עבד בעיקר בארועים פרטיים.

תומר: "אני עובד עם חומרי גלם טריים בלבד. לא עם קפואים. מעדיף להגיד שנגמר לי, כשהטריים אוזלים. התפריט הוא הבסיס, והכול נתון לשינויים, לפי מה שהשוק מציע באותו יום, ולפי מה שהסועדים מבקשים. אני מאמין באוכל פשוט, שמצריך טיפול מינימלי." גם כשאנחנו הגענו, אפילו לא טרחנו להציץ בתפריט. ביקשנו שימזגו לנו שליש בירה פרוני, וזרמנו. תומר המליץ לי על סלט פנצנלה, ורק וידא שאין לי בעיה שיהיו בו גם חתיכות דג נא. זרמתי עם הדג, ורק וידאתי שאין בתכנון כוסברה. את אשתי הוא שאל אם אין לה בעיה עם חלבונים ימיים, יעני פירות-ים. והיות והיא דווקא אוהבת כאלה, היא הזמינה ניוקי עם שרימפס ענק.


סלט הפנצנלה הכיל מבחר ירקות טריים מאוד, בזיליקום שזה עתה נרכש בדוכן הקרוב, קרוטונים גדולים ולא קריספיים, וגבינת ריקוטה. (58 ₪. ללא הדג הנא, מחירו 42 ₪). הניוקי זכה לתשואות. הוא כלל קישואים צלויים, בצל, עגבניות שרי צלויות, בזיליקום, פקאן ושלושה שרימפסים גדולים ברוטב חומץ יין. (69 ₪).


התפריט כולל כמה קינוחים, והייתי שמח לטעום גנאש שוקולד או טירמיסו, אבל כולם אזלו מלבד עוגת תאנים, אותה הזמינה אשתי ודיווחה שהיא עתירה בחמאה וטעימה מאוד. (28 ₪).

היות והמקום הלך והתמלא, והדי.ג'יי כבר התחיל לכוון ווליום, העדפנו להסתפק בכך, למרות שהתוכנית המקורית שלי כללה גם מנת דג, ולא רק סלט. בכל אופן, לא יצאתי רעב, כי ביקשתי וקיבלתי טייק אוויי של פיצה נפוליטנית נהדרת עם בייקון (69 ₪), שרוב משולשיה כבר חוסלו במכונית בדרך הביתה.


שעות פעילות: שני עד חמישי: 12:00 עד 23:00. שישי: 9:00 עד 17:00. שבת, ראשון – סגור.
משלוחים: אין.

טייק אוויי: יש.

נגישות לנכים: למי שרוצה לשבת במדרכה.

לא כשר.

פיצרייה תלפיות: רח' סירקין 30, חיפה. טל: 04-9071727
מאמרי מערכת