פלומרי: קפיצה קטנה ליוון

המסעדה היוונית החדשה בקניון הסטריט מול של רמת ישי הפכה אבן שואבת לבליינים שאוהבים לרקוד, לשיר, וכמובן – לטעום – מכל הטוב שיש ליוון להציע ## ירדנה נאמן, מנהלת המסעדה, היא בעלת אישיות קורנת, וגם יש לה סיפור אישי לא קל אבל מעורר תקווה צילומים: יורם מארק-רייך


יורם מארק-רייך | 3.8.2019
בחודש פברואר 2019 נפתחה מסעדת פלומרי היוונית ברמת ישי, בערך שנה אחרי הקמתה של מסעדת האם בחניון החאן בראש פינה. הסניף החדש, ברמת ישי, נפתח בקומה השנייה של מתחם הסטריט-מול.

הבעלים הוא מושיקו טיילר, שהוא גם שותף ברשתות "פרנג'ליקו", "הסושיה" ו"פאפא ג'ונס", ונחשב לשועל קרבות ותיק בחיי הלילה והמסעדנות בצפון. השותפה שלו בסניף הזה היא ירדנה נאמן. אישה מדהימה עם סיפור חיים לא פשוט, שהתמודדה עם מחלת הסרטן, ניצחה בגדול, והיא בעלת אישיות קורנת, סוחפת ולבבית, שמאמינה בלפזר טוב על העולם, והעולם יחזיר לה את הטוב הזה. בגיל 54 היא השתגעה – במובן הטוב של המילה – נטשה את עולם הקוסמטיקה, וצנחה על עולם המסעדנות המאתגר, תוך שהיא לומדת את הכול ממש מאפס. לאחרונה היא גם נבחרה לשמש כפרזנטורית של חברת אונקו-טסט טבע, ובסרטון שזכה עד כה לעשרות אלפי צפיות היא מספרת איך אפשר להחלים מסרטן בלי כימותרפיה.


פלומרי הינה מסעדה יוונית אותנטית שמציעה מגוון מנות מהמטבח היווני, לצד אווירה ומוזיקה יוונית ובשילוב ערבי טברנה וקבלות שבת.

התפריט מציע מאזטים מהים, מאזטים צוננים, סלטים, מאזטים חמים, בשרים ומנות מרשת הדייג. המנות הטבעוניות מסומנות בו באופן בולט, ויש כמה מנות נוספות שניתן להפכן לטבעוניות בשינוי קל. בין המנות : צזיקי, סקורדליה, טארמה ושאר מאזטים אסליים, לצד מנות כמו סרדינים, ברבוניות מטוגנות, סופלקי טונה אדומה, פרגית, קבב יווני, צלעות טלה, מגוון סלטים ועוד, כאשר את כל אלה מלווים קוקטיילים מיוחדים שכולם על טהרת, איך לא – אוזו. חצי שנה חלפה מאז פתיחת המסעדה והשקת התפריט הזמני. שף המסעדה, יאיר שטליס, הכניס בו בינתיים שינויים ועדכונים, לפי העדפות קהל הסועדים. למשל, אין כבר טי-בון טלה, אבל יש צלעות. תוגבר גם היצע המנות הטבעוניות. ובכל יום מציעים את דג היום בווריאציה שונה.

עוד שינויים חלו עם הזמן. כבר אין את החלון שפנה אל המסדרון ונמכרו דרכו מנות יווניות בפיתה, למי שממהר ורוצה לקחת ולאכול בדרך. בוטלה גם ארוחת הבוקר של יום שישי. הדגש כיום הוא על צהרים וערב. וגם – נוספו ימים ייעודיים של הופעות, עם דגש על ימי חמישי, אז הופך המקום לטברנה יוונית של ממש. ובכלל, מומלץ לממשלת יוון להפוך את פלומרי לנציגה הרשמית שלה בארץ הקודש, מה גם שמגיעים להופיע במסעדה להקות ואמנים שמיובאים במיוחד מיוון.


המסעדה פועלת 7 ימים בשבוע, וירדנה נאמן, שהיא פצצת ארגיה, מגיעה בכל יום, ומבלה שם שעות רבות. לא רק מנהלת, אלא גם מפעילה ומחבקת, ומרקידה ועושה שמח. מדובר במגנט אנושי, שכל מי שפוגש בה מתאהב בה. קצת אחרי שהגענו והתיישבנו, נכנסו למסעדה 60 מורות מתל אביב שהיו בטיול מאורגן בצפון, וירדנה ארגנה לכבודן מבעוד מועד זמר יווני. ברגע שהזמר התחיל לשיר והמוזיקה הרעימה, פצחה ירדנה בריקוד וסחפה איתה עשרות מורות ששכחו שהן עייפות בתום סיור של יום שלם, וגם הן החלו לפזז במרץ.


קיבלנו לידינו את התפריט, וההתלבטות היתה קשה. כמעט כל המנות קרצו לנו שנזמין אותן. לסיפתח, הזמנו קוקטייל אוזו. אשתי בחרה אוזו מוחיטו תפוז עם אפרול ובזיליקום, ואני – אוזו שקדים עם ליים ונענע. המשקה שלי היה טעים, אבל מתוק באופן מוגזם, והוספתי לו מים מהקנקן שהונח על השולחן כדי להפחית את המתיקות שלפני.

וזה מה שטעמנו:

פיתה יוונית חמה (16 ₪) – בדיעבד, יכולנו לוותר. לא בגלל שהיתה לא טעימה. להיפך – הפיתה היתה מאוד מאוד טעימה, והיות וזו היתה המנה הראשונה שהוגשה לשולחן, בעודנו מורעבים מאוד, מצאנו את עצמנו טובלים את משולשי הפיתה בתוך שמן זית והמטבלים שהגיעו איתה, ומכרסמים. מה גם, שכמעט כל המנות הבאות הגיעו לשולחן עם משולשי פיתה יוונית. המטבלים היו: שמן זית עם בלסמי, סלסת עגבניות פיקנטית, שמנת, וגם זיתים מגולענים.


סלט עגבניות (42 ₪) – עגבניות שרי בשני צבעים עם כדורי מוצרלה, שמן זית, לימון, שום, וכוסברה (שביקשתי להשאיר בצד, כי אשתי אוהבת, ואני ממש לא). מנה נדיבה יחסית למחיר, ומרעננת. כמו רוב המנות, אני מניח שגם מנה זו הוגשה עם משולשי פיתה יוונית. בכל אופן, במהלך הארוחה הצטברו הרבה משולשי פיתות על השולחן.


טארמה (36 ₪) – קציפת ביצי דגים, בצל ושמן זית. בחרתי את המנה כי היא דומה מאוד לאיקרה. אשתי, שדואגת לבריאותי, די מעקמת פרצוף כשאני מעז להזמין איקרה במסעדה, כי בדרך כלל ביצי הדגים מעורבבים בתוך המון מיונז. אז זהו, שהטארמה עדינה יותר, טעימה יותר ובריאה יותר, כי אין שם מיונז, אלא שמן זית שתורם גם לאיכותה וגם לטעמיה. המנה הגיעה עם פיתה יוונית, שזו פיתה קטנה שאינה נפתחת, וחיממו אותה על אש, כך שהיא הגיעה קלויה וחמה.


סקורדליה טונה אדומה (48 ₪) – אפשר להגדיר את המאכל הזה בתור החומוס של היוונים. מדובר בממרח שקדים עם שום, עם בצלים מהפלנצ'ה, גרגרי חומוס וטחינה מתובלת. בהתחלה, חשבנו להזמין רק סקורדליה במחיר 34 ₪, שהיא גם מנה טבעונית, אבל כשראינו שיש מנה שכוללת טונה אדומה, המרנו את ההזמנה. הדג הגיע צרוב ומוקפץ, לצד בצלים שהוקפצו איתו. מנה שבהחלט ממלאת את הבטן, ולכן לא סיימנו אותה, כדי להשאיר מקום לטעימות נוספות. כבר אמרתי שזה מזכיר חומוס...?


קרפצ'ו פילה בקר (59 ₪) – הבשר היה פרוס דק-דק, ומלווה בעגבניות קונפי עם קרם חציל, וגם גבינת פרמז'ן, בלסמי ושמן זית. מנה שאפשר למצוא דומות לה במסעדות בשריות רבות, ושאני תמיד מזמין אוטומטית, עוד לפני שאני בוחן את האופציות האחרות. לפעמים אני מתאכזב, אבל כאן נהניתי מהקרפצ'ו עד מאוד.

צלעות (119 ₪) – מנה שהחליפה בתפריט את טיבון הטלה, שטעמנו בביקורנו הקודם במסעדה. שתי צלעות גדולות יחסית שמגיעות על גבי מצע של פיתה גדולה שסופגת וסופחת את המיצים והשומנים שניגרו עליה. הגיעה יחד עם צ'יפס בטטה מעולה, גשר ובצל שנצרבו על האש וצלוחית טחינה. הצלעות היו כה טעימות, שאחזתי אותן בידי וכרסמתי כל בדל בשר ושומן שהיו עליהן. גם לא יכולתי להתאפק, וחיסלתי את הפיתה שספחה את הנוזלים. אל תגלו לקרדיולוג שלי.



מוסקה יוונית (54 ₪) – בשר עגל טחון עם גבינת צאן יוונית. לא מנה סקסית, אבל טעימה מאוד. היות וכבר היינו מפוצצים מרוב אוכל, ביקשנו שיארזו לנו, וחיסלנו אותה למחרת. גם אחרי חימום במיקרוגל היא היתה מוצלחת עד מאוד.

*** ***

שעות פתיחה: א'-שבת: 12:00 עד אחרון הלקוחות.

חנייה: בשפע.

נגישות לנכים: יש.

לא כשר.

פלומרי. קניון סטריט מול, האקליפטוס 3, רמת ישי. טל:074-7039909
מאמרי מערכת