שף דניאל כץ: אירוח בסלון הבית

גם אם יצא לכם לסעוד בהמון מסעדות, נכונה לכם חוויה אחרת לגמרי, כאשר אתם מוזמנים אל ביתו של שף מוכשר ## כן, כן, להתארח אצלו בסלון ולטעום מנות שיוצאות בזו אחר זו ממטבחו האישי ## הוזמנתי לארוחה קיצית בביתו של שף דניאל כץ במרכז הכרמל, וזה מה שהיה שם... צילומים: יורם מארק-רייך


יורם מארק-רייך | 3.8.2019

אחרי שנים רבות בהן עבד שף דניאל כץ במלונות שונים, הוא עבר לאחרונה להתמקם בחיפה, וכאן הוא מארח קבוצות של 10-30 סועדים לארוחות שף בביתו. כבר יצא לי להתארח אצל שפים ובשלנים שמארחים בביתם, והאווירה תמיד מיוחדת ושונה לגמרי מארוחה במסעדה. שמחתי להיענות להזמנתו, ולהגיע לארוחת שף אצלו בסלון.


הדירה ממוקמת ברחוב שקט, באזור מרכז הכרמל. הארוחה נקבעה לשישי, בשעה 20:30. בדיוק בשעה זו נקשנו בדלת, זוגתי ואני, ופסענו פנימה. על הספה והכיסאות בסלון כבר ישבו כמה מהסועדים שהקדימו אותנו, ועוד כמה הצטרפו בדקות הבאות. רוב הנוכחים היו רופאים ורופאות, שגם היתה ביניהם היכרות מוקדמת, אבל חלק מהקונספט הינו ליצור קשרים חדשים בין הנוכחים, ולכן דאג דניאל להושיב אותנו לצד ומול אנשים שלא הכרנו. ואכן, תוך כדי ארוחה, וכטוב ליבנו ביין, נרקמו קשרים, ובתום הארוחה אפילו החלפנו מספרי טלפון ונוצרו חברויות פייסבוק עם אחדים מהנוכחים.


הדירה היתה מאורגנת היטב, וניכר עליו שהוא אדם פדנט שהסדר והניקיון חשובים בעיניו. ותסכימו איתי, שתכונות אלה חשובות מאוד כאשר מדובר באדם שאנו מגיעים לסעוד אצלו. הדירה לא גדולה, אך בצירוף שולחנות וכיסאות ניתן להגיע לאירוח של כ-30 איש. יחד איתנו התייצבו לארוחה עוד כ-15 סועדים. רובם חיפאים, אך היו גם כמה שעשו את דרכם מרחוק.


התיישבנו סביב השולחן הארוך והערוך, וכל אחד הציג את עצמו בתורו בכמה משפטים. מיד אחר כך התחילו לזרום מהמטבח מנות פתיחה בזו אחר זו. דניאל נעזר בסו-שפית שסייעה לו במטבח וגם בהגשה לשולחן. הוא בן 53, יליד רחובות. אב לארבעה. את נעוריו עבר דניאל ב'כפר הירוק' הקסום. הוא שירת בנח"ל, בגרעין לקיבוץ "שער הגולן", וכבר אז היה אחראי על ארוחת הבוקר של שבת לחברי הגרעין.

הוא מעיד על עצמו כי שלושת הדברים החשובים לו והמהווים אצלו אבן יסוד הם: נתינה, אהבת אדם, ואוכל. שלושה אלה התכנסו כולם לתוך אחד – הבישול. את יסודות הבישול ועומק הטעמים קיבל בבית סבתו, שהייתה בשלנית מסורתית ממוצא רומני. הבישול הרומני עם השפעות בלקניות היו אבן שואבת ונותנת השראה עבורו.

את זיכרון הטעמים ההם הוא משלב כיום עם הטעמים העכשוויים וחומרי הגלם החדשים שעומדים לרשותו. באמצעות דימיונו העשיר הוא מעניק למאכלים המסורתיים טוויסט מעניין וחדשני, שנותן להם טעמים ומרקמים מפתיעים ומיוחדים.

הוא למד את אומנות הבישול במכללת הדסה, ועבר השתלמויות ולימודים במגוון מקומות. המטבח שהתחבר אליו במיוחד היה המטבח החם. גם הבשרי וגם החלבי. כל הבישולים הכבדים, ובכללם רטבים ומרקים. הוא גם למד להתחבר לטרנדים שונים ולהתפתחויות בתחום הקולינרי, כמו הטרנד הטבעוני והצורך להתמודד עם מנות נטולות גלוטן. הוא עשה זאת גם באמצעות השתלמויות ולימודים, וגם בזכות הדימיון הקולינרי שהוא ניחן בו, ואשר איפשר לו לצאת מהמסגרת ולתת דרור ליצירתיות. הוא גם מציע אימון אישי וליווי במטבח.

במשך כ-25 שנים עבד במגוון מטבחים ובמגוון תפקידים, ובכללם בתור שף במלונות ברחבי ישראל. יכולתם לפגוש אותו במלון עין כרם, מלון אריאל דן, בוטיק לב ירושלים, מלון קיסר ירושלים ועוד. בנוסף, גם היה בעלים של חברה שעסקה במיקור חוץ לבתי מלון. בין לבין, השתתף בתחרויות קולינריות שונות בארץ ובעולם. בתחרות בינלאומית שהתקיימה ברומניה זכה פעמים במקום השני יחד עם שניים מעובדיו שהתלוו אליו.

עד לאחרונה עבד כשף בבתי מלון. בין היתר, בתור שף אזורי ברשת קראון בחיפה שכוללות את מלון קראון ומלון ביי-ויו, במסגרתם הופקד גם על מסעדת השף קונפי של מלון קראון. בנוסף, עבד במלון הבוטיק "אחוזת אסינדה ביער" במעלות.


עתה, כאמור, הוא מזמין למטבח הביתי שלו, ומציע אירוח מושלם ומוקפד, שמתאים לאירועים משפחתים, חברתיים וארוחות קונספט, תחת הכותרת: "השף דניאל כץ מארח". הארוחה שהוזמנו אליה הוגדרה כ"ארוחת קיץ", ולכן התאפיינה במאכלים פחות כבדים, והיתה משופעת במאכלי ירקות. אגב, הוא מקפיד שלא לערבב בשר עם חלב בארוחות שהוא מארח בביתו, שכן למרות שהמקום אינו כשר, יש סועדים שמעדיפים להפריד. הפעם, זו היתה ארוחה בשרית.

כמה ימים לפני הארוחה, הגיע אלינו התפריט. העיקרון הוא שלא צריך לבחור מתוך המנות. כל מה שמופיע בתפריט, גם יופיע על השולחן. ולא תאמינו כמה אוכל הגיע אל השולחן...


בשלב הראשון, כאשר התאספנו בסלון, התכבדנו בקוקטייל מלון, נענע ואננס. כשהתיישבנו סביב השולחן התחילו המנות לזרום. הקצב היה איטי. בכוונה. כדי לאפשר לנו ליהנות מהמנות השונות, לשתות הרבה יין, להאזין לסיפוריו והערותיו של השף, וגם לנהל שיחות עם הסועדים האחרים. מטבע הדברים, רוב השיחות היו מהווי הרופאים שבחבורה, והם סיפרו חוויות מצחיקות ומדהימות מסיטואציות שהם נקלעו אליהן במהלך טיסות ובמקומות אחרים, בהם פתאום נשמעה הקריאה: "יש רופא בקהל?"

וזה מה שטעמנו:

לחמים מסוגים שונים עם ממרח קרם חציל מעושן, ממרח גזר נענע וקימל, וטחינה פקאן מסוכר; סלט סבתא ומוחמצי הבית; סלט פסטה קרועה פסטו זיתים וענבים; סלט ירוק של קיץ; סלט סלק כפרי; נקטרינות ועדשים; קרפצ׳יו שמן זית ובלסמי; ספרינגרול במילוי סביצ׳ה עם מוסר ים סלט שורשים ומנגו ברוטב בוטנים; טורטיה כוסמת ירוקה במילוי פטריות ומנגולד ועגבניות צרובות; פאי רועים כרמלי; מרק בטטות קארי וקוקוס; כרובית מוקרמת בטחינת שקדים; דלעת ערמונים במילוי תפיחת ירקות; פילה אמנון בעלי גפן ויין לבן; ריזוטו פרגיות עגבניות מיובשות ופטריות; אסדו של בקר ועוף ביין אדום; ירקות קלויים; סופלה שוקולד; שלוש ריבות הבית: 1. גזר תפוזים וקליפות לימון. 2. שרי שזיפים מיובשים ופלפל חריף. 3. ריבת סלק וניל וקוניאק.


לכל אורך הארוחה, ואנחנו מדברים על ארבע שעות ומשהו, נמזג עוד ועוד יין מסידרת טפרברג. בתום הארוחה הוגשו גם תה וקפה.

כמו שאתם שמים לב מתוך שמות המנות, חלקן הכילו טוויסט מעניין. למעשה, רובן הפתיעו בטעמים ובשילובים המיוחדים שרקח השף.

האווירה היתה צוהלת ושמחה. הנוכחים החליפו גם חוויות בנושאים קולינריים, סיפרו על מסעדות מומלצות ומנות מיוחדות בארץ ובעולם, ביקשו טיפים מהשף, והתפתחו דיאלוגים מעניינים. כיאה לעידן המודרני רבים מהנוכחים צילמו את המנות מיד עם הגשתן לשולחן ומיהרו להעלותן לפייסבוק ולאינסטגרם.

בתום הארוחה אפילו קיבל כל אחד מהבאים שי קטן – צנצנת עם אחת מהריבות הטעימות שהוגשו לקינוח.

----------

מחיר הארוחה: 240 ₪ לסועד, 440 ₪ לזוג.

נגישות לנכים: אין.

לא כשר.

שף דניאל כץ מארח: טלפון – 054-8076301
מייל: 101266d@gmail.com

מאמרי מערכת