באבא ג'ון: מסעדה עם נשמה

פלאפל, שווארמה, חומוס, סלטים, המבורגר – אבל בקלאסה אחרת ## זה מה שמציעים בני הזוג נטלי וניר חודריאן במסעדתם החדשה והכשרה, והם עושים את זה מכל הלב...


יורם מארק-רייך | 20.8.2019
ב-16 ביולי הוזמנתי לפתיחת המסעדה החדשה 'באבא ג'ון', במתחם דאוןטאון ברחוב בר יהודה 33, חיפה. המסעדה עצמה קטנה, אבל בחוץ עמדו שולחנות רבים, וקהל המוזמנים ישב סביבם, כאשר צוות מלצריות דאג להעמיס בנדיבות עוד ועוד שיפודים, חומוס, שווארמה, כדורי פלאפל, צ'יפס, סלטים, בירות, שתייה קלה ועוד.

כבר הייתי במאות פתיחות של מסעדות במהלך 30 השנים בהן אני כותב על אוכל, ובדרך כלל אני מגיע רק כדי לאחל הצלחה, להראות נוכחות קצרה ואז אני מסתלק. למה? כי בדרך כלל הארועים האלה צפופים והומי אדם. המלצרים נאלצים להניף גבוה באוויר את מגשי האוכל, לפני שייחטפו מהם המאכלים השונים, המוזיקה מחרישת אוזניים, המולה ובלאגן.

אבל לא כאן. הרגשנו כמו בארוע חתונה / בר-מצווה / ברית. הכול התנהל בשקט ובסבלנות, בנדיבות ובחיוך. התרווחנו על הכיסאות, השולחנות היו עמוסים בכל טוב, ואף אחד לא יצא רעב. לקראת סוף הארוע הבנו שיש כאן בעצם חגיגה כפולה – גם פתיחת המסעדה, וגם יום הולדת 36 לניר חודריאן, הבעלים של המקום.

את ניר חודריאן אנו מכירים כבר כמה שנים. הכרנו אותו בתור אחד הבעלים של מסעדת 'אחלה' הענקית, שם התרשמנו מהמרץ, הנדיבות, המסירות וכושר הארגון שלו. שם הוא גם הכיר את נטלי, שעבדה תחילה כפקידה ובהמשך בהנהלת חשבונות, והפכה לאשתו. כיום היא משמשת עזר כנגדו במסעדת באבא ג'ון. הוא אחראי על מה שקורה במטבח, בעוד היא מנהלת את המסעדה ומהווה את הפנים היפות שלה. בהחלט מורגשת יד של אישה במסעדה. הכול נקי, מצוחצח ומסודר, ונטלי לא נחה לרגע...

המתחם בו ממוקמת המסעדה, נקרא גם מתחם אושר-עד, על שם הסופרמרקט הגדול שנמצא שם, ואשר דתיים רבים נוהגים להגיע אליו לקניות. כעת, הם גם יכולים לסעוד במסעדת באבא ג'ון, שהיא מסעדה כשרה בהשגחת בד"ץ בית יוסף. ניר, בעצמו בחור מסורתי, מספר כי ישנה הקפדה יתרה על כשרות. כשרות בדץ בית יוסף, ובהשגחת הרבנות המקומית.

באבא ג'ון היא לא עוד מסעדת שווארמה פשוטה ומשעממת, אלא שווארמייה טורקית עממית וטעימה עם נגיעה חדשנית. הרעיון לכיוון הקולינרי של המסעדה צץ אצלו במהלך חופשה בטורקיה, אחרי שעזב את המקום הקודם בו עבד שנים רבות. ואם תהיתם לגבי משמעות שם המסעדה, הרי שבפרסית הפירוש הינו: אבא נשמה.

מעל פתח המסעדה מתנוסס משפט שמהווה את המוטו שמלווה את ניר ב-19 השנים בהן הוא עובד בתחום המזון: "ושוב אודה לאלוקים על הזכות אשר קיבלתי לשמח אנשים". ואכן, הוא ונטלי מקבלים את פני הבאים במאור פנים, המקום מעוצב בחדשנות, ממוזג, וניתן לשבת בפנים או בחוץ באופן מרווח.

חומרי הגלם יקרים באופן ניכר בגלל כשרות הבד"צ. הבשר עולה בעשרות אחוזים יותר. אבל המחירים לסועדים בהחלט שווים לכל נפש. ניר הוא ממוצא פרסי, ובבית אמו היה רגיל לשישה סוגי אורז שונים. מורגשת קצת השפעות מהמטבח של אמו וסבתו. נטלי היא ממוצא מרוקאי, ואימא שלה מסייעת בבישולים, ואחראית בין היתר על הקוסקוס וחלק מהסלטים. האוכל טרי, טעים ונקי. עם הזמן, יש להם כוונה להציע בימי שישי קייטרינג עם אוכל ביתי לקחת הביתה. התפריט מציע שווארמה, פלאפל בשני טעמים (הירוק טעים להפליא), המבורגרים, שיפודים על האש כמו קבב טורקי במתכון ייחודי, פרגיות, חזה עוף, שניצל מיוחד, מנות בבאגט או בפיתה או בצלחת, צ'יפס, סלטים, קוסקוס, אורז, מג'דרה, חומוס ועוד...


גם צמחונים וטבעונים ימצאו שם מה לאכול, והסימון על גבי התפריט יכוון אותם אל המנות שמיועדות להם. בר הסלטים חופשי ומתחדש כל העת. ואפשר גם לקחת הביתה.

משלוחים: יש.

עסקיות: יש לאורך כל היום (42 ₪, 45 ₪, 47 ₪, 54 ₪)

כשרות: כשר בשרי בדץ בית יוסף, ובהשגחת הרבנות המקומית.

שעות פעילות: א'-ה': 11:00-20:00, ו': 11:00 עד שעתיים לפני כניסת שבת. מוצ"ש: סגור. נגישות: יש. שירותי נכים יש במתחם.

באבא ג'ון. בר יהודה 33, חיפה. טל: 04-8888012
מאמרי מערכת