מלכת הנגב - מסעדת "כפרה" באר שבע

מי אמר שאין מה לעשות בבאר שבע? בעקבות המלצה של חברים, יצאנו אל העיר העתיקה של בירת הנגב לחגיגת "שף על הבר" של מסעדת כפרה!


איה מרקרייך | 17.8.2019
כפרה
בחום הלוהט של אוגוסט, חשקה נפשנו באוכל טוב ואלכוהול צונן להעביר ערב שגרתי של אמצע שבוע. בהמלצת חברים על קינוח קראק פאי של מסעדת-בר "כפרה", החלטנו לנסוע לשם.

"כפרה" היא נווה מדבר בעולם הקולינרי הדל של הדרום. על המסעדה מנצח השף יוסי נחמן, בן טיפוחיו של השף רפי כהן (רפאל). אשר חזר לעיר הולדתו באר שבע לאחר גלות של 11 שנים בתל אביב.

מסעדת "כפרה" ממוקמת בעיר העתיקה של באר שבע, בתוך מבנה עתיק יפיפה, עם קירות אבן חשופים ותקרה גבוהה שמקנה אקוסטיקה נהדרת. המארחת האדיבה הושיבה אותנו על הבר וסיפרה כי בימי רביעי מתקיים "שף על הבר", במהלכו השף יוסי נחמן נמצא מאחורי הבר ומגיש מנות ספיישל. כמובן שהיינו חייבים לנסות, וחלקנו בינינו טרטר טונה אדומה וברוסקטת סינטה מעושנת.

מנת טרטר הטונה היא חגיגה של מרקמים וטעמים מתפרצים. קוביות נאות של טונה אדומה טרייה, חמיצות של מנגו וקיווי, חריפות של צ'ילי וצנוניות, קרנצ'יות של קינואה מטוגנת, אספרגוס וסלרי, מונחים בבריכה של רוטב תפוז דם (62 ₪).

צילום: איה מרקרייך
ברוסקטת הסינטה היתה נפלאה ובלי התחכמויות מיותרות. על מצע לחם מלא מונחת כמות נדיבה של בשר סינטה שעושן במקום, יחד עם חרדל חריף, שום קונפי, רוקט, בצל סגול, קורנישטים ואיולי פפריקה (59 ₪).

צילום: איה מרקרייך
הספיישלים מתחלפים מידי שבוע, ומנות מובחרות חוזרות כל מספר חודשים. על אף מבצע היין המפתה (יין ללא תחתית ב-69 ₪), בחרנו בגזרת האלכוהול דווקא קוקטייל "סבאח על ג'ין" (47 ₪) ושליש בירת פאולנר מהחבית (29 ₪).

תפריט הערב רחב וכולל מבחר של פסטות טריות, נתחי בשר מהמעשנה, עראיס, המבורגר, דגים ופירות ים מיוחדים. גם צמחוניים וטבעוניים ימצאו מה לאכול – ארטישוק בגריל, פוסילי ריקוטה, ניוקי ערמונים ועוד. התפריט מתחלף כל עונה בהתאם לתוצרת החקלאית העונתית. ההשראה למנות מגיעה כמובן מהסבתא הטוניסאית של השף. בסופי השבוע קיים תפריט נוסף בשעות הבוקר-צהריים, שנקרא "ברנאץ' של שיכורים".

בעת מעבר על התפריט התפריט צדה את עיני מנת פאייה פירות ים (94 ₪), הכוללת סרטן רך שריון (יאיי!), שרימפס, מולים, וקלמרי על אורז בפפריקה מעושנת וזעפרן. המנה מוגשת במחבת לוהטת, נדיבה ביחס של כמות פירות ים לאורז. למנה טעמים חזקים של ים, בן זוגי לא התחבר לטעם הימי, אני התענגתי על כל ביס.

לאחר צ'ייסר קמפרי שמח עם השף, הוא המליץ לבן זוגי על מנת פפארדלה שפונדרה בבישול ארוך (84 ₪). הפסטה מיוצרת בעבודת יד, בעובי הנכון. רוטב נעים שעוטף ברכות כל רצועת פפארדלה. המנה נטרפה במהירות. שימו לב: תמיד כדאי להקשיב להמלצת השף!

צילום: איה מרקרייך
לקראת השעה 23:00, "כפרה" שינתה את פניה. אנשים יפים מילאו את המקום, האורות התעממו, המוזיקה התגברה והאווירה התלהטה. "כפרה" לא מתעסקת בהגדרות, היא מצד אחד מסעדת שף מהודקת, ומהצד השני – פאב שוקק חיים עם מוזיקה שגורמת לך לרצות לרקוד, לשתות ולשמוח. וזה היופי של המקום. יצאנו שבעים ומרוצים, ואנחנו בוודאי עוד נשוב לטעום את הקראק פאי הידוע.

צילום: איה מרקרייך
אירועים ומבצעים:
פסטיבל המבורגרים – 17-21.9.2019
פסטיבל פירות ים – 25-29.11.2019
כל יום רביעי – שף הבר החל מ-19:00
כל סופ"ש – "בראנץ של שיכורים": 13:00-18:00
(מומלץ להזמין מקום מראש)


"כפרה" – מסעדת שף \ בר טאפאס.
רח' סמילנסקי 25, באר שבע
הכניסה מוגבלת לגילאי 23 ומעלה.
טלפון: 08-665-4854
שעות פתיחה: ימים א'-ה': 19:00-1:00, שישי: 8:00-1:00, שבת: 9:00-1:00
גישה לנכים: יש.
אירועים: חלל ייעודי ל-120 איש, או חדר פרטי ל-20 איש.
תגיות:  כפרה  באר שבע
מאמרי מערכת