הנמל 24: חוגגת 13 שנות גורמה

חזרנו אל המסעדה הכי-הכי של חיפה, כדי לחגוג לבתי יומולדת 20 ## כבר סעדתי שם כמה וכמה פעמים במהלך 13 שנות קיומה של המסעדה, וגם הפעם זו היתה חוויה שעבדה על כל החושים...


יורם מארק-רייך | 24.8.2019
איך הזמן עובר מהר כשנהנים... אני זוכר היטב את הימים הראשונים של מסעדת הנמל 24, כי כבר אז יצא לי לשבת בה עם אבי ז"ל, כשהתלוויתי אליו לפגישת עסקים שבמהלכה הוא מכר נכס משפחתי בתיווכו של עורך דין ידוע, שהוא אחד הלקוחות הנאמנים של הנמל עד היום. כאשר שוחחתי לא מזמן עם מנהלת המסעדה הנחמדה, טל רחימי, שסיפרה לי בין היתר על התפריט החדש, אמרתי שאולי באמת הגיעה הזמן לכתוב שוב על המסעדה, במלאת עשור לקיומה. טל העמידה אותי מיד על טעותי. המסעדה פועלת משנת 2006, משמע – היא כבר חוגגת בר-מצווה!

צילומים: יורם מארק-רייך
הנמל 24, היא בראש ובראשונה מסעדת שף. השף רן ראש הוא בוגר בית הספר הגבוה לבישול של פול בוקוז בליון, צרפת. הוא עבד במסעדת לה בל אוטרו בעלת שני כוכבי מישלן בריביירה הצרפתית של קאן, ובהמשך פתח מסעדה משלו בפריז. רן יצר תפריט מוקפד שמושפע משיטות הבישול של המטבח הצרפתי, והוא משלב גם נגיעות מהמטבח האיטלקי והים התיכוני.

כמי שכותב מזה שנים רבות על אוכל ומסעדות בחיפה וסביבתה, אני מהווה כתובת למי שמחפש מקום איכותי ומיוחד לסעוד בו. לא בקלות אני עונה למבקשים את עצתי, כי מניסיוני רב השנים, מסעדה שנהניתי בה בפעם הראשונה, נהניתי בה פחות בפעם השנייה, ומה שטעים לאחד, לא בהכרח טעים לשני. וישנן עוד סיבות מדוע אינני שש להמליץ. ובכל זאת, יש בחיפה וסביבתה אולי 3-4 מסעדות שאני יכול להמליץ עליהן בלב שלם, ויודע שמי שיגיע אליהן יתקשר אחר כך להודות לי. הנמל 24 נמנית עליהן, ומסתבר שכבר 13 שנים. לא פחות. הנמל 24 נחשבת למסעדה היוקרתית של חיפה. סמל לאלגנטיות, גורמה וחוויה עיצובית. ליגה בפני עצמה. השם הוא גם הכתובת. רחוב הנמל 24. בלב מתחם הבילוי בעיר התחתית שהעירייה מטפחת ומשקיעה בו בשנים האחרונות עשרות מיליונים.

את המסעדה פתחו בשנת 2006 שני שותפים, גיא אביטל והשף רן ראש. אביטל פרש בשנה שעברה ויצא לדרך חדשה. המסעדה מעוצבת כווילה טוסקנית ומחולקת לחדרים פרטים מעוצבים, כל חדר ועיצובו הייחודי. יש את הפיאצה המרכזית, החדר הזוגי, הלאונג', מרתף היינות, וחדר VIP שיכול להכיל עד 60 סועדים. המגוון הזה יוצר אופציות שמתאימות לכל שעה ולכל אירוע, מערב רומנטי ואינטימי, ועד לישיבות עסקיות וכנסים. בסך הכול היא יכולה להכיל בחדריה ואגפיה השונים כ-160 סועדים. כבר הייתי שם בפגישות רומנטיות, בפגישות עסקים, וגם במסיבות עיתונאים. למשל, כאשר התקיים פסטיבל האוכל הערבי א-שאם, ועשרות עיתונאים וכתבי אוכל התכנסו בנמל 24 להרצאות והדגמות.

המבנה בו פועלת המסעדה מיועד לשימור. העיצוב הוא של האדריכל המוערך נתן פייביש בהשראת הפיאצות בטוסקנה, שייבא לצורך זה פריטים ומזכרות משם, מה שמעניק אווירה אותנטית ומיוחדת כל כך. העובדה שמדובר במבנה לשימור גם מגבילה את הבעלים, שכן לא כל דבר מותר להם לשפץ או לשנות.

במהלך שיטוט בפייסבוק בקרב קהילות פודיז למיניהם, אני נתקל לפעמים בשאלות שנוגעות לנמל 24, בנושא עלות הארוחה מול גודל המנות. אני מרגיע את השואלים, שהם לא יעזבו את המסעדה רעבים וגם לא מרוששים. המחירים לא גבוהים יותר מהסטנדרט המקובל במסעדות שף, והמנות לא זעירות כפי שניתן לחשוב. בהחלט לא. אתם מוזמנים להציץ בתמונות. עם זאת, מדובר במסעדה יוקרתית שרוכשת חומרי גלם יקרים, ושף רן ראש המקסים מעניק למנות לא רק מנות מעוצבות וטעימות, אלא את לבו ואת נשמתו, כך שישראלי טיפוסי שמחפש דילים שיסייעו לו לדחוס לכרס מקסימום אוכל במינימום כסף, מוטב לו שיחפש מקום אחר. ואם הזכרתי את היוקרה לה זוכה המסעדה, הרי שלפני כארבע שנים נערך בחיפה שבוע הקולינריה הצרפתי בישראל, והגרנד פינאלה – בה התארחתי גם אני – התקיים במסעדת הנמל 24, לשם הגיעו חמשת השפים שהובילו במהלך השבוע את שבוע צרפת. כל החמישה היו ממסעדות יוקרה בצרפת בעלות כוכב מישלן. בארוחת הגאלה בה השתתפתי, ואשר סיכמה את החגיגות הקולינריות שהתקיימו ברחבי הארץ, זכיתי לטעום מיצירותיהם הקולינריות. האמת? לא התלהבתי. אני מעדיף את יצירותיו של רן ראש, אולי כי הוא יודע לכוון אל החך הישראלי.

ואם הזכרתי את רן. אני מאוד מחבב אותו. גם כי הוא איש ממש נחמד, ואין לו את הקריזות שמאפיינות שפים לא מעטים, וגם כי הוא גיטריסט. בעבר, נהגו הוא ועוד כמה מעובדי המסעדה שגם הם נגנים, להתאסף בימי ראשון, יום בו המסעדה אינה פועלת, בחדר חזרות ולנגן. כיום התשוקה העזה לנגן עדיין קיימת אצלו, אבל הוא לא מוצא לזה זמן. את זמנו הוא מקדיש למסעדה שהיא בבת עינו, ומכישוריו אנו נהנים.

לפני קצת פחות משנתיים התגייסה בתי לצבא ההגנה. כאשר שאלתי אותה כיצד תעדיף לבלות את היום שלפני הגיוס, הבחירה שלה היתה קלה – ארוחת ערב בנמל 24. היא יודעת מה טוב... היינו, נהנינו, והיא כמובן העלתה תמונות לאינסטגרם כדי להראות לכל העולם ואשתו את המנות היפות ואת החדר הפרטי בו חגגנו.

אותה בת ממש חגגה במהלך אוגוסט שנה זו יומולדת 20. שוב שאלנו היכן תרצה לסעוד, והתשובה היתה קלה... אתם בטח מנחשים.

אלה היו צהרי שבת, וכמובן הזמנו מקום מראש. מצאנו חנייה בקלות – ישנם חניונים בתשלום וגם בחינם בסביבה הקרובה – עלינו במדרגות העולות למסעדה, וניצבנו בפתח המסעדה. המסעדה היתה מלאה, אבל אנחנו התמקמנו במרתף היין שנשמר עבורנו. חדר פרטי, מעוצב להפליא, כשאנו מוקפים בבקבוקי יין ובשכיות חמדה. מוסיקה נעימה בקעה מהרמקולים בווליום נמוך. המלצרית ששירתה אותנו הצטיינה באדיבות, נימוס ובקיאות בתפריט. היא מזגה יין לפי כללי הטקס (אדום פורטוגלי וילה נובה – 42 ₪), החליפה מפיות בתדירות גבוהה, ולא הכבידה בנוכחותה גם כאשר התלבטנו ארוכות מול התפריט. בהחלט ליגה אחרת.

וזה מה שטעמנו:

לחם הבית, גרוסיני רוזמרין (14 ₪) – הוגש עם מטבלים של חציל מעושן ועגבנייה מרוסקת.

סלט אנדיב (42 ₪) – עם גבינת פטה כבשים, ענבים, גרעיני דלעת, צנוברים ברוטב ויניגרט הדרים.

קרפצ'ו פילה בקר (59 ₪) – עם צנוברים, חומץ בלסמי וצ'ילי ירוק, קרוטוני בריוש וקראנצ' כוסמת.

טרטר מוסר ים (56 ₪) – עם סלסת ענבים, צ'ילי ועירית, ויניגרט הדרים, קרמבל זיתים ופאף קינואה.

פילה סלמון (118 ₪) - עם עדשים שחורות, בייקון ותרד.

נתחי פילה בקר (126 ₪) – עם ניוקי תפו"א, בצלי פנינה מקורמלים ופטריות בציר בקר, יין אדום ושמנת.

קוטלט לבן על העצם (102 ₪) – עם גזרים צבעוניים, ברוטב ציר בקר ודובדבן, ופירה תפוחי אדמה.

טארט ליון פריך (43 ₪) – במילוי פרלינה שקדים וקרם לימון.

כדור שוקולד (49 ₪) – במילוי מוס פרלינה, שאנטי שקדים וגנאש שוקולד.

איך היה, אתם שואלים? היה נהדר. טעמנו זה מצלחתו של זה, ולא נרשמה אף נפילה. להיפך – כל מנה והייחוד שלה, כל מנה וטעמיה. כדאי לציין, שלא סתם התלבטנו זמן רב מול התפריט, כי העדפנו לבחור מנות ששלושתנו נאהב. לכן, למשל, ויתרנו מראש על פירות הים שאהובים על אשתי, אך לא על בתי, על מרק קרם הבצלים שבתי ואשתי מאוד אוהבות, אך אני נמנע ממנו בגלל קצפת הכמהין שאני לא סובל. הבחירות שלנו היו מצוינות, וחזרנו הביתה שבעים ומרוצים.

לא כשר.

נגישות לנכים: לא.

עסקיות: בימי שישי בלבד, בין השעות 12:00-16:00, יש הנחה של 20% על כל התפריט, כולל אלכוהול.

שעות פעילות:
ב'-ה': 18:00-22:00 שישי: 12:00-22:00 שבת: 13:00-22:00 בשעה 22:00 נסגר המטבח. המסעדה עצמה נסגרת בחצות.

בימי א' המסעדה סגורה.

הנמל 24. רח' הנמל 24, עיר תחתית, חיפה. טל: 053-9442262


מאמרי מערכת