אינדיאנה: אחרי תשע שנים

כאשר נפתחה מסעדת הבשרים המצוינת הזו ב-2010, ביקרנו בה עם הילדות שנהנו מהמדשאות והמרחבים ## כעת חזרנו אליה ללא הילדות שגדלו בינתיים, ויכולנו ליהנות מהתפריט שהתפתח לכדי גורמה צילומים: יורם מארק-רייך


יורם מארק-רייך | 27.8.2019
לקראת סוף חודש אוגוסט בילינו במלון חדש בנהריה, ומראש נאמר לנו שעדיין לא מוגשות בו ארוחות צהרים וערב. לפני שסגרנו את שהותנו במלון, בדקנו אילו מסעדות יש בסביבה הקרובה, ואחרי שהרחבנו מעט את מעגל החיפושים, נתקלנו במסעדת אינדיאנה, ששוכנת ממש בתוך חורשת עמיהוד, על הכביש שמחבר את עכו לכרמיאל. זיכרונות נעימים הציפו אותנו, כי לפני תשע שנים כבר ביקרנו שם עם הבנות שלנו, ועד היום שמורות אצלנו במחשב תמונות שלהן עם פסל האינדיאני שמוצב בכניסה. זכרנו חצר מטופחת ורחבת ידיים, מיתקני גריל, בשרים טעימים והרבה ירוק בעיניים.

וכך מצאנו את עצמנו באחד מימי השבוע, מגיעים לארוחת ערב מוקדמת ומקווים שהזיכרונות והבחירה יצדיקו את עצמם.

הגענו מכיוון עכו, ראינו את המסעדה משמאלנו, לצד תחנת הדלק, המשכנו הלאה בכביש עד שהתאפשר לנו לבצע פניית פרסה, והגענו. חנייה היתה בשפע.

מסעדת אינדיאנה נוסדה בשנת 2010, לאחר כמה שנים בהן עמד המבנה הגדול והמרשים בשיממונו. הקים אותה ראוף חטיב, עורך דין במקצועו, שהגיע מעכו (כיום הוא מתגורר בצורית). הוא העניק למקום את השם 'אינדיאנה', כי חיפש שם אוניברסלי שיצלצל באוזני כולם – נוצרים, מוסלמים, יהודים. אגב, לדבריו, כ-70% מלקוחות המסעדה הם מהמגזר הרוסי, והם בהחלט יודעים להעריך אוכל טוב ובילוי נעים.

ראוף לא אהב את מקצוע עריכת הדין, והעולם הקולינרי משך אותו בחוטי קסם. אגב – גם אשתו דאז היתה עו"ד במקצועה. הוא גייס לעזרה בניהול את אביו ואליד, צירף כשותף רואה חשבון מצליח שהוא גם איש עסקים, ויצא להרפתקה הכלכלית הלא פשוטה עבורו.

אינדיאנה התחילה כמסעדת גריל בשרים, והתקדמה עם השנים לעבר הגורמה. שף המקום, איברהים שחאדי, הגיע לשם קצת אחרי הפתיחה. לפני כן הוא עבד במשך 13 שנים ברשת מלונות דן ומלונות נוספים, וגם ניהל מסעדה משלו בכפר יאסיף.

די נדיר למצוא שף שנשאר נאמן למקום עבודתו במשך תשע שנים. זה מעיד על כך ששני הצדדים מרוצים – גם הוא וגם בעלי המסעדה, וכמובן – זה מוכיח את שביעות רצונם של הסועדים הרבים שממלאים את המסעדה. נזכיר שהמסעדה גדולה מאוד ומכילה יותר מ-120 מקומות, כאשר בחוץ ניתן להוסיף כיסאות רבים. במהלך אוגוסט האחרון גם נפתח בצמוד לה בר גדול בשם ביר גארדן, שבשלב זה פועל בימי חמישי ושישי משעה 22:00 ועד לשעות הקטנות.

במהלך הארוחה ניגש אלינו השף, כדי לברר אם המנות טעימות לנו. שיבחנו אותו גם על הטעם וגם על עיצובן הנאה.

"הקליינטורה שמגיעה לכאן היא טובה ועל רמה," הסביר איברהים. "וחשוב לי שהמנות יהיו גם איכותיות וגם נאות מראה, כי גם העיניים משתתפות בארוחה. אפשר לומר שהעין טועמת, ורק אחר כך הפה טועם..."

"אני נוהג לשוחח עם הלקוחות. חשוב לי לשמוע את דעתם האמיתית, ולקבל מהם פידבק. אני לומד מהם. אני שמח לשמוע את ההערה הכי קטנה, ותמיד חושב איך לשפר או לשנות. אין לי אגו. חשוב לי יותר שהלקוחות יהיו הכי מרוצים שאפשר!"

הרצון העז לתת את הטוב ביותר, מהווים את סוד ההצלחה של אינדיאנה. כך התרשמתי גם בעקבות שיחתי עם ואליד, אביו של ראוף, שסיפר לי: "אני קשוח עם הספקים. דורש מהם את הטוב ביותר, ולא מתפתה לקנות בזול יותר או ממקור שאני לא סומך עליו במאה אחוז. אני מוכן לשלם יותר, להרוויח פחות, אבל לדעת שהסועדים יהיו מרוצים, והם יחזרו אלינו וגם ימליצו עלינו לחבריהם."

תפריט המסעדה מגוון מאוד, וכולל סלטים, מנות ראשונות, מנות ביניים, על הגריל, סטייקים, דגים ופירות ים. גם צמחונים ימצאו כאן לא מעט מנות, ויש גם ארוחות ילדים. תחקיר קטן העלה כי המנה הכי מבוקשת במסעדה היא שרימפס אסיאתי. לא טעמתי ממנה, כי היא מגיעה עם חלב קוקוס שאני אלרגי אליו, אבל המגזר הרוסי מטורף עליה, וניתן לרכוש הביתה את הרוטב הסודי שלה.

וזה מה שטעמנו:

לחם הבית (מוגש ללא חיוב) – בליווי ממרח זיתים, חמאת שום, פסטו וטחינת זעפרן.

סלט השף (55 ש"ח) – מרענן מאוד, גם בזכות העובדה שהוא משלב פירות עם ירקות. מכיל חסה פריכה, עלי בזיליקום, פלפלים, פטריות, תפוח עץ גרנד, אגוזי מלך וגבינת פרמז'ן ברוטב חמוץ-מתוק.

חציל סביח מודרני (45 ש"ח) - חציל בלדי מעודן. הוגש חם כשהוא טובל בטחינת זעפרן וגרגירי חומוס.

קרפצ'ו פילה עגל (65 ₪) – בתחמיץ בלסמי פילפלת, מוגש בלווי ברוסקטות מהגריל וגבינת פרמז'ן. מנה שאני נוהג תמיד להזמין במסעדות בשריות, אם היא מצויה בתפריט, כך שיש לי למה להשוות, וזו בהחלט מנה מוצלחת.

ספיישל שף פילה (79 ₪) – הגיע על פלטה לוהטת, ובצירוף מלקחיים. מדליוני פילה מוקפצים עם בזיליקום, בצל חרוך וגרידת גבינת פטה על מצע פטריות שלמות ממולאות בגבינה צהובה. חלב ובשר זה הכי טעים, ויסלחו לי חבריי אוכלי הכשר. הבזיליקום תרם למגוון הטעמים. מנה מנצחת!

סלמון מוקפץ (מנת ספיישל) – קוביות דג מוקפצות וקריספיות עם רוטב פסטו מועשר בגבינה שמכינים במקום, ועם עגבניות שרי מוקפצות טבולות בשמן זית ומעוטרות בפלחי לימון. חגיגה של ממש לחך.

צלעות כבש (מנת ספיישל) – בשר הוא כמובן המומחיות הגדולה של מסעדת אינדיאנה, ולמרות שהיינו שבעים ומלאים נענינו להצעת השף שנטעם גם מהמנה הזו, ולא הצטערנו. הצלעות הגיעו עם ירקות מוקפצים- תפוחי אדמה, עגבניות שרי, פטריות פורטובלו, בצל ופילפל חריף, שבצירוף רוזמרין, קוניאק וחמאה הפכו את הצלעות למנה נפלאה. מה גם שהן עברו קודם צלייה על הגריל כדי להשביח את טעמן עוד יותר. ועם הטעמים הנהדרים האלה העדפנו לסיים את הארוחה, ולוותר על קינוח.

לא כשר.

נגישות לנכים: כן.

ימי פעילות: א', ג'-שבת: 12:00 – 23:00

בימי ב' המסעדה סגורה.

אתר הבית: https://indiana.co.il/

אינדיאנה. כביש 85, דרך עכו כרמיאל, אחיהוד. טל: 04-9019191
מאמרי מערכת