דיינינגס, היפנית שתגרום לכם לרצות לטוס ליפן

אי שם בין מגדלי תל אביב שוכנת לה מסעדה יפנית בגג מלון נורמן המשקיף אל הנוף התל אביבי. המסעדה שוכנת בקומה השלישית של המלון ומעניקה חוויה נעימה ויוקרתית כמו בחו"ל.


שרי כהן | 11.9.2019
אי שם בין מגדלי תל אביב שוכנת לה מסעדה יפנית בגג מלון נורמן המשקיף אל הנוף התל אביבי. המסעדה שוכנת בקומה השלישית של המלון ומעניקה חוויה נעימה ויוקרתית כמו בחו"ל. הפעם בחרנו לשבת במרפסת המשקיפה אל קו הרקיע של העיר ולא על הבר בו ניתן לצפות בשפים של המסעדה בפעולה, למרות שהיה נראה די אטרקטיבי גם שם.
מיד כשהתיישבנו במרפסת האווירה הנעימה הורגשה. אווירה של מלון רומנטי בחו"ל תחת אורות העיר וברקע מוזיקה מרגיעה שיוצרת חוויה אחרת. רמת השירות והמקצועיות במסעדה יוצאת מן הכלל ומורגשת עוד בכניסה למלון עצמו.

נוף המרפסת, מסעדת דיינינגס
נוף המרפסת, מסעדת דיינינגס. שרי כהן
התחלנו עם קוקטיילים טעימים מאוד שלראשונה לא היו מתוקים מידי, אלא בדיוק במידת המתיקות הנכונה. קוקטייל "LADY D" מומלץ מאוד המשלב ג'ין על בסיס תה יסמין ולצידו צלוחית קטנה של אדממה בלימון ומלח שבהחלט פתחו לנו את התיאבון.

ארוחת הערב הרגועה נפתחה במנה משמחת מאוד של ארבע יחידות טרטר (18 ₪ ליחידה) טונה אדומה וסלמון טריים ברוטב יאקי- מיסו על צ'יפס קריספי במיוחד. רוטב יאקי מיסו שמשדרג את המנה לגמרי ומשאיר טעם נפלא. מנה טעימה מאוד ומתאימה כמנה ראשונה בלבד בשל גודלה הקטן. ממשיכים עם מנת "טטאקי פילה בקר" (75 ₪), מנה מצוינת וטעימה. נתח הבשר היה צרוב קלות מבחוץ, פרוס לפרוסות דקיקות ומעליו רוטב פונזו וחלפניו. מנה בגודל בינוני ומומלצת גם היא.
לצד הטטאקי הגיע "סלט סובה" (48 ₪) ,סלט קר מיוחד מאוד עם שילוב של טעמים שלא פוגשים בכל יום. הסלט הגיע מצולחת יפה מאוד, ערימת אטריות כוסמת יפניות מגולגלות ואצות וואקמה מעל ברוטב וינגרט שומשום ומסביבו מלפפונים חתוכים לפרוסות דקות. הסלט מגיע כסלט קר ומעניק תחושת רעננות וקלילות. אני אישית התאהבתי במנה הזו, מנה שהיא חובה.

המשכנו ליהנות מהחוויה היפנית והזמנו גם את ה"סלמון טרטר" (84 ₪) שהגיע מצולחת בצורה יוצאת מן הכלל. סלמון כבוש בתערובת של וואסבי שספג את כל הטעמים הנכונים, טרטר שמשתדך לסלסה של עירית ווינגרט על בסיס וואסבי וחלפיניו שנותנים טעם של חריפות נעימה ועדינה. יחד איתו הגיע רול סושי "ספייסי טונה" (74 ש"ח ) לא מפתיע במיוחד אך היה ניתן להרגיש בו את רמת הטריות של הדגים.

טטאקי פילה בקר (75 ש"ח).
טטאקי פילה בקר (75 ש"ח). שרי כהן


סלט אטריות "סובה
סלט אטריות "סובה"(48 ש"ח). שרי כהן
פה כבר היינו חייבים קצת לספוג את האלכוהול שהוזמן במהלך הארוחה ולכן הזמנו שתי לחמניות באן קטנות של שרימפס בטמפורה (39 ₪) לחמנייה רכה מבפנים וקריספית מבחוץ. שרימפס מצוין וטרי בטמפורה שמעניקה קריספיות למנה עם רוטב סויה מתוקה וצ'ילי עם מעט חריפות. מנה קטנה אך משביעה מאוד. החלטנו לקנח בעוגת גבינה מדהימה מתפריט הקינוחים המצומצם (48-55 ₪) עוגת גבינה מסקרפונה ופירורים לצד סורבה תות מרענן. העוגה קלילה ולא נותנת תחושת כובד כלל.

לחמניות באן שרימפס (39 ש"ח).
לחמניות באן שרימפס (39 ש"ח). שרי כהן
לסיום, מסעדת דיינינגס מעניקה חוויה קולינרית יפנית ומיוחדת באווירה יוקרתית עם מנות יצירתיות ופיקנטיות ואיך לומר זאת בעדינות? לא מתאימה לכל כיס. מסעדה המדגישה את רמת הקולינריה המיוחדת של ארץ השמש העולה ומציבה סטנדרטים חדשים לגמרי. דיינינגס, נחמני 25 ת"א.03-5435444.א-ה לא כשרה.
מאמרי מערכת