5 מסעדות הבשרים המומלצות של חיפה

למרות טרנד הטבעונות שתופס גובה, למרות שהצמחונים לא יאהבו את הכתבה שלפניכם, אנחנו כאן לטובת חובבי הבשרים. כי קשה לוותר על הסטייק המדמם ועל ניחוחות הגריל ועל מגע הקסם הרוחש של הבשר על הפלאנצ'ה. אז באיזו מסעדה תמצאו מעשנת משוכללת? איפה תוכלו לשתות ולטרוף ללא הגבלה? איפה יעודדו אתכם להשליך קליפות בוטנים על הרצפה? הנה לפניכם חמש המסעדות החיפאיות שאף קרניבור לא יוותר על ביקור בהן.


יורם מארק-רייך | 5.7.2018
רק בשר.
רק בשר

הנה מסעדה עם שם מחייב. ואכן, מלבד כמה מנות פתיחה שכוללות ירקות, לא תמצאו שם דגים, פסטות וכיו"ב. רק בשר. המסעדה פועלת במבנה טמפלרי שהוקם בשנת 1872, ושנעשתה בו עבודת שימור מדהימה. היא ממוקמת ברחוב הכי יפה בחיפה – שדרות בן גוריון שבמושבה הגרמנית, על רקע הגנים הבהאים.

במקום תפריט, מתייצב הסועד מול מקרר הבשרים. אין שם מנות עיקריות, אלא עליו לבחור מתוך התצוגה שבוויטרינת המקרר מה ירצה לאכול, כמו באטליז. הגרילמן המיומן כבר ידאג לכל היתר.

המבחר המרשים כולל כמה סוגי אנטרקוט, נתחי פילה בקר שונים, נתח שייטל, שקדי פרה, צ'וריסוס, פקאנייה, סטייק טי-בון, פילה רך, צלעות טלה שמנמנות, נתח קצבים, קבב תוצרת בית, נקניקיות חריפות ופיקנטיות ועוד. כל נתח שתבחרו יועלה על המשקל, ועל צג המחשב יופיע משקלו ומחירו. הקצב ימליץ לכם על מידת העשייה, ובתוך זמן קצר יגיע כל הטוב הזה על גבי גריל לוהט אל השולחן.

ואסור לשכוח את פסטיבל הבשרים המסורתי. שמתקיים ביום שלישי האחרון בכל חודש, אז הופכת המסעדה למסבאה בסגנון 'אכול ושתה ללא הגבלה'. הבשרים מגיעים לשולחן יחד עם יין הבית, ואפשר לטרוף מהם עוד ועוד. מחיר ארוחה כזו: 195 ₪ לאדם. חבר מועדון ישלם 170 ₪.

נגישות לנכים – יש וגם שירותי נכים, אבל לקומה התחתונה בלבד. בגלל שזהו מבנה לשימור, לא ניתן לערוך בו שינויים; שעות פעילות: א'-שבת: 12:00 עד אחרון הסועדים; עסקיות: א'-ה': 17:30-12:00. הראשונות ב-30% הנחה, רוב הבשרים ב-40% הנחה; לא כשר; כתובת: שד' בן גוריון 15, מושבה גרמנית, חיפה. טל: 04-8551872.

סטקיית הבוקרים

המסעדה הוקמה ב-1996 ונחשבת למוסד חיפאי. היא ממוקמת בכניסה הדרומית לעיר, בצמוד לתחנת דלק. בכניסה יש פסל מאיים של אינדיאני, ועל הקירות תגלו תמונות מההווי האמריקאי-אינדיאני, וגם ראשי חיות מפוחלצות. אל דאגה, אף אחד לא יקרקף אתכם. להשלמת האווירה תמצאו על השולחן קערה גדולה מלאה בוטנים. אתם מוזמנים לפצח ולזלול, ובלבד שאת הקליפות תשליכו על הרצפה.

הסטקייה הוקמה על ידי בני הזוג חנה ויוסי טוכנר, שנחשב למסעדן מספר 1 בחיפה, וברזומה שלו שלל מסעדות מצליחות שהקים. מדובר בהעתק מושלם של פונדק דרכים באריזונה, בן מאה שנים, בו ביקרו בני הזוג, מתוך חזון להביא לאוהבי הבשר את הטעמים והניחוחות של מסעדת בוקרים אמריקאית אותנטית.

האוכל הוא מיקס של אוכל ישראלי ואמריקאי. חומוס, טחינה, כדורי פלאפל, סלטים, מרקים, מוקפצים בווק, תבשילי קדירה וכמובן – מבחר בשרים משגע.

המסעדה מתמחה ביישון בשרים. במשך 3 שבועות מיישנים בוואקום את כל הבשרים שמיועדים לצלייה על האש. גולת הכותרת היא ההתמחות בנתחים גדולים יותר, כמו פורטר האוס וטומהוק, ובל נשכח את הספריבס, שהבשר שלו ממש נושר מהעצם, רך ועסיסי..

המסעדה אינה כשרה, למרות שהיא מציעה בשרים כשרים בלבד, ואפילו הפירה הוא פרווה על מנת לא להכשיל את שומרי הכשרות.

שעות פעילות: א-שבת, 11:30 עד חצות; עסקיות: ימים א'-ה': 18:00 – 12:00. מחירים: 65 / 75 / 85 / 135 / 185 ₪; גישה לנכים: יש. שירותי נכים יש בתחנת הדלק הצמודה. בשרים כשרים, אבל המסעדה פועלת בשבתות וימי חג; סטקיית הבוקרים. תחנת דלק פז, קדושי יאסי 1, מול קניון חיפה. טל: 04-8501111.

הבוקרים.
הבוקרים. צילום: יורם מארק-רייך.
MEAT

מיום היווסדה ב-2010, היא עברה כמה גלגולים, אך הייתה ונותרה מסעדה שחובבי בשרים שמחים לדגום. היא נמצאת בלבו של מרכז הכרמל, אבל העובדה שהיא מרוחקת כשלושים מטרים מהרחוב ממקמת אותה במעין שמורת טבע קטנה, רחוקה מרעש המכוניות והמולת העוברים ושבים. המסעדה הגדולה מעוצבת באופן מרשים, קירותיה וגם התקרה מכוסים בעץ, והתחושה היא שנחתתם בבקתה קסומה באירופה.


נתחי הבשר מגיעים מעדרי הבקר המובחרים של רמת הגולן, מעדרי עמק יזרעאל וחלקם מיובאים מארגנטינה. הבשר עובר תהליך יישון מוקפד. חלק מהבשרים מוכנסים למעשנת, ועצי ההדר והדובדבן שבה מעניקים לבשר את הארומה המיוחדת.

בתפריט גם מנות ים ופסטות (אל דאגה, 7 מתוך 11 הפסטות כוללות בשרים), אבל הקרניבורים יכולים ליהנות ממנות ראשונות כמו קבבוני טלה, צ'וריסוס, באפלו ווינגס, פטה כבד עוף ועוד, ואז לעבור לעיקריות. מנת הדגל היא האסאדו – צלעות בקר במשקל 800 גרם שאחרי שרייה במרינדת הבית עוברות צלייה איטית בארון העישון המיוחד. עוד בתפריט: אנטרקוט פידלוט, אנטרקוט רמת הגולן, דאמפ סטייק, טי-בון סטייק, סינטה, פילה, צלעות טלה, נתח קצבים ופלטה זוגית מלאת כל טוב.

עסקיות: א'-ו', 17:00-12:00 ב-49, 69, 79, 99 ₪; שעות פעילות: א-שבת: 23:00-12:00; גישה לנכים: יש, וגם שירותי נכים; לא כשר; כתובת: שדרות הנשיא 129א' חיפה, 04-8373222.

Meat
Meat צילום: בועז לביא.
בשרלה

רשת בשרלה החלה את דרכה בשנת 2006, והיא מתגאה בכך שהיא מלווה את הבשרים המוגשים בה החל מגידול עדרי הבקר שלה ברמת הגולן, דרך תהליך היישון בן 21 יום שהוא עובר מרגע הגעתו למסעדה, ועד לצלחתו של אחרון הלקוחות.

הסניף החיפאי פועל במרכז קסטרא לאומנויות השוכן למרגלות הר הכרמל. לפני כשנה עברה המסעדה שיפוץ מסיבי, וגם התפריט הצטמצם למדי, כך שהוא כולל כיום את המנות המבוקשות ביותר, ביניהן מנות שף, שהנחיל השף המוערך גיא מלכה במהלך השנתיים בהן פעל שם.

מיקומה של בשרלה מול מתחם מת"ם שמעבר לכביש, גורם לכך שבשעות הצהריים פוקדים את המסעדה אנשי עסקים והיי-טק, ובשעות הערב המקום עובר מהפך ומקבל אופי רומנטי, אינטימי ושקט. נישת הארועים חזקה (עד 140 איש), וגם המשלוחים יוצאים בתדירות גבוהה. מנות הפתיחה כוללות מבחר סלטים גדול וטרי המוצע כהקדמה להמשך הארוחה, ושיהווה פתרון גם לצמחונים שבחבורה. חלק הארי של תפריט העיקריות כולל המבורגרים ושלל בשרים, ביניהם: פריים ריב, פורטרהאוס, צלעות טלה, פילה בקר, סינטה, אנטרקוט ועוד.

למתלבטים מומלץ לבחור במיקס סטייק (325 ₪), הכולל 300 גרם אנטרקוט, 200 גרם פילה בקר ו-220 גרם סינטה, כשכל הטוב הזה מוגש על פלאנצ'ה חמה בליווי 3 תוספות לבחירה. בבשרלה לא מאמינים בהסוואת הטעם בעזרת תבלינים או רטבים, ולכן הבשר מתובל במלח גרוס ופלפל שחור בלבד, מה שמדגיש את טעמו המקורי. המנות העיקריות מגיעות לצד תוספת חמה לבחירה.

שעות פעילות: א-שבת, 12:00 עד אחרון הלקוחות; עסקיות: א'-ו': 17:00-12:00; מחירים: 59, 69 ₪, וגם עסקית קצבים ב-99-115 ₪; גישה לנכים: יש. שירותי נכים בתוך הקניון; לא כשר; כתובת: קניון קסטרא, משה פלימן 8, חיפה. טלפון: 5436*.

בשרלה.
בשרלה. צילום: ישראל אלפסה.
בלאק אנגוס

מסעדת בלאק אנגוס היא הצעירה מבין חמש המסעדות בכתבה, אך לא קשה לנחש שנולד כאן סיפור הצלחה. בעלי המסעדה הם בני משפחת דבאח, מקבוצת א.ס. דבאח, משפחה שמגדלת עדרי בקר וכבשים ידועים בטיבם, והיא בעלת איטליזים ומפעלי פירוק, שמשווקת בשרים למסעדות רבות ברחבי הארץ.

מטבע הדברים, בעלי המסעדה, שממוקמת על ציר מוריה, הציר המרכזי על הכרמל, יכולים לבחור את הנתחים המובחרים ביותר, וגם יכולים להרשות לעצמם למכור במחירים זולים יותר, שכן אין מתווכים. זהו בשר מייצור עצמי.

המסעדה מגדירה את עצמה כבוטיק בשר. הלקוח מוזמן לבחור מתוך מקרר התצוגה את הסטייקים שברצונו לאכול. שף המסעדה הוא דוד קדם, שלמד במכללת השף, עבד במשך שנתיים אצל שגב משה ברמת החייל, וחזר לחיפה, בה הוא עושה חיל. המנות טעימות ויוצאות מהמטבח מעוצבות ומקושטות.

התפריט מציע מנות פתיחה, מנות ראשונות שמחציתן בשריות, המבורגרים וכמובן – מגוון מפואר של עיקריות: פריים ריב, ניו יורק סינטה על עצם, פורטר האוס, טומהוק, אנטרקוט, פילה עגל, סינטה, אסאדו ועוד. ויש גם אופציה לדגים ופירות ים. מי שמתלבט בין ים האפשרויות, יכול להזמין בלק אנגוס זוגית, שכוללת 200 גרם פילה, 200 גרם אנטרקוט, 2 צלעות טלה, פרגית וצמד נקניקיות צ'וריסוס (245 ₪). מנת הדגל היא אסאדו מעושן. העישון נעשה במפעל, ונשמר במסעדה במשך 13 שעות בתוך תנור.

אם תהיתם לגבי שם המסעדה, הרי שבלאק אנגוס הוא זן העגל המועדף לסטייקים. בשר טעים במיוחד.

שעות פעילות: א-שבת, 12:00 – 23:00; עסקיות: א'-ה': 17:00-12:00. מחירים: 49, 79, 109 ₪; גישה לנכים: יש. כולל שירותי נכים; לא כשר. כתובת: שד' מוריה 29, חיפה; טלפון: 04-8345548.

בלאק אנגוס.
בלאק אנגוס. צילום: דוד קדם.
מאמרי מערכת