הארוויס – רודיאו אמריקאי בלב ירושלים

גיל אהרוני גילה בלב שכונת נחלת שבעה מסעדת בשרים מעושנים כשרה, טעימה ומלאה בטעמים.


גיל אהרוני | 24.11.2018
הארוויס
בתוך נחלת שבעה הפסטורלית, צעדתי לאיטי לאורך שדרת עצים עטופים תאורה רכה ולפתע הבחנתי, בתחילת רח' שמעון בן שטח, בבר חביב ומיוחד במינו השוכן בלב אזור מסעדות הגורמה של ירושלים ועונה לשם "הארוויס". מיד התאהבתי בקונספט של המקום – בר קטן אינטימי וחביב עם 2 קומות; אי אפשר שלא להתחבר לאווירה המיוחדת; מיד כשהבחנתי במעשנת בשר שחורה הניצבת בכניסה, הבנתי שמדובר במשהו אחר ושונה ואכן לא התבדיתי; המסעדה מעוצבת כמו בר טיפוסי שהובא מקנזס אשר בדרום ארה"ב ועבר גיור ע"י שילוב קשתות אבן שכה אופייניות לירושלים ומחפות את שולחנות העץ הפזורים בתוך המסעדה ומחוצה לה; הקירות עטופים בצבע אדום חם עם איורי שוורים על גביהם שיחד מספקים אווירה סולידית ומאוד מזמינה.
הארוויס
הארוויס גיל אהרוני

את הפרומו למסעדות המבוססות על צליית בשר באמצעות מעשנות קיבלתי מערן, מנהל המסעדה. ובכן השיטה מבוססת על low and slow זוהי שיטה בה צולים את הבשר בחום נמוך מאוד 90-80 מעלות לערך למשך זמן של בין 18-10 שעות (תלוי איזה בשר מעשנים ואיזה רמת רכות רוצים להגיע) לצורך ביצוע תהליך העישון יש צורך בבשרים שומניים ביותר כגון: אסאדו, בריסקט (חזה בקר) או בשר צלעות מפורק(צלעות כתף).

את הרודיאו שלי בהארוויס פתחתי עם מנה מיוחדת במינה שנקראת טאקוס צלעות; מדובר על טאקו הממולא צלעות מפורקות המעושנות במשך 18 שעות! שעליו יש מיונז צ'יפוטלה, סלסת פלפלים חריפה, כוסברה וגוואקמולי ; מנה מצוינת ועסיסית מאוד, התיבול של הבשר ברוטב הברביקיו מחוספס ועשוי בדיוק רב; פיקנטי במידה נכונה וטעמי הבשר המעושן משתלבים היטב עם האבוקדו והסלסה; יחד עם המנה המוצלחת קיבלתי כוס בירה ראויה של "שפירא" שיחדיו יצרה מארג מעניין של טעמים בפה. לסיכום מנה שמורכבת משלל טעמים ומרקמים: פריכות, רכות, חריפות וטעם בשר מעושן.
טאקוס צלעות
טאקוס צלעות גיל אהרוני

ברקע נשמעה מוזיקה עכשווית, את הבר המשיכו לפקוד כל העת אנשים חדשים. המנה השנייה שקיבלתי הייתה מפתיעה בהתפתחות הקולינרית שהיא מייצרת ; סלט סמוקהאוס של הארוויס - חזה עוף ברוטב ברביקיו, בייקון טלה, עלי חסה, עגבניות, צנונית, בצל קריספי, אבוקדו ורוטב ראנץ'; השילוב הכל כך מיוחד בין טלה מעושן עם טעם דומיננטי של שומן אל מול טעמו הרך והמתון של העוף עם הברביקיו והירקות שמאזנים את המנה נותנים מרקם טעמים עמוק ועשיר; מנה המספקת עירוב של טעמים ייחודיים וחדשים לגמרי.
סלט סמוקהאוס
סלט סמוקהאוס גיל אהרוני

לאחר מכן הקצב התגבר והשור של הארוויס החל להשתולל ! מנת הדגל של הארוויס הגיעה במלוא העוצמה ;אסאדו מעושן 12 שעות בעץ דובדבן- 2 צלעות עוטות בשר שומני אשר נפרד מהעצם בכניעה ;איך שנחתו בפי סיבי הבשר הבנתי שמדובר במנה עם אופי, תחכום וטקסטורה מעניינת מאוד שלא מותירה מקום לדמיון; סיבי הבשר של האסאדו מספקים חגיגת טעמים; מתיקות, שומניות, מליחות והרבה עסיסיות אשר נתנו כיוון מאוד מוצלח למנה שיכלה להסתדר טוב מאוד גם בלי מגוון הרטבים שהגיעו איתה: צ'ימיצ'ורי, ברביקיו וחרדל ; דבר המעיד על כך שמדובר על מנה עם דומיננטיות ואמירה מאוד מובהקת וברורה בתוך הקונטקסט המעושן של "הארוויס". במקביל קיבלתי שוט של Jim-Bim- זהו בורבון (וויסקי אמריקאי עם נגיעות תפוחים) שסידר את כל הטעמים בפה מחדש.

לאחר המופע המדהים, הרגשתי כמו קאובוי שיורד מהשור לאתנחתא קצרה. לאחר הפסקה קצרה הגיעו זוג מדליוני פילה בקר כהים בחוץ ואדמדמים בפנים עשויים ברמת עשייה נהדרת יחד עם טבעות בצל בפנקו, לחם תירס אמריקאי מסורתי, סלט קולסלאו וצ'יפס שהעניקו קריספיות למנת גורמה על הגריל; המנה לוותה ברטבים : צ'ימיצ'ורי וברביקיו אמריקאי חריף. ראוי לציין שכל הרטבים מיוצרים במקום, אהבתי בייחוד את הצ'ימיצורי שהחמיא מאוד לבשר. קיבלתי בירה נוספת שונה ויוצאת דופן באופייה – בירה מעושנת בעלת טעם מיוחד מאוד של עישון.
מדליוני פילה בקר
מדליוני פילה בקר גיל אהרוני

את ארוחתי חתמתי עם מוס שוקולד ושברי שקדים בעלי אחוז גבוה של מרכיבי קקאו, מנה עם צבעי חום מודגשים וטעם מתוק להפליא.
מוס שוקולד ושברי שקדים
מוס שוקולד ושברי שקדים גיל אהרוני

לסיכום החוויה: הארוויס היא מסעדה בעלת אופי אמריקאי-דרומי קלאסי אותנטי. הבשרים מעושנים במידה נכונה וטובה מאוד. איכויות הבשר גבוהות - ללא ספק מדובר במסעדה מעולה לחובבי בשר באשר הם; המסעדה הייתה מלאה באדם לאורך כל שהותי בה; השירות אדיב ואישי מאוד; המקום נקי . הארוויס היא מסעדה מעושנת בכל רמח איבריה ששומרת על קו גסטרונומי מאוד ברור וסימטרי שמרתקת את הסועד, הדבר הורגש לאורך כל הדרך.


למי מתאים: שומרי כשרות, אירועים משפחתיים קטנים, ערבי צוות למקומות עבודה, זוגות ולכל מי שאוהב בשר.

שעות פתיחה : א'- ה' 22:00-12:00. מוצ"ש - שעה אחרי צאת שבת- 23:00.
מבצעים: ליושבים על הבר צייסר ב 12 ₪.
מחיר ממוצע לאדם: 120-100 ₪.
נגישות לנכים: יש רמפה ניידת שמנגישה את המקום באופן מלא.
כתובת :שמעון בן שטח 7 ירושלים. 02-6246444.



תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת