קאב קם, חוויה תאילנדית בלב תל אביב

קאב קם פירושו מנות קטנות המוגשות למרכז השולחן, מושג שנולד בתאילנד ומתייחס למפגש בין חברים או משפחה, לערב של אוכל, אלכוהול ומוזיקה. האוכל בקאב קם הוא חריף ומתובל היטב, האלכוהול שמלווה מעדן את החריפות ומכין את החך למנה הבאה.


מעיין נדיר | 31.7.2018
קאב קם
קאב קם, האחות הקטנה של בית תאילנדי נפתחה בתחילת 2017. כמי שיוצא לה לאכול לא מעט במסעדת האם, איכשהו לא יצא לי להגיע לבר, כנראה בגלל הפחד מחיפוש החניה. לאחרונה המסעדה השיקה תפריט קיץ חדש וזה נראה לי תירוץ מושלם לקחת חבר טוב ולבלות ערב שלם עם אלכוהול ואוכל חריף.

כדי לחוות את אווירת הבר, בחרנו לשבת בסמוך לו במקום להסב לשולחן. הDJ ניתן מוזיקה שהתאימה לאווירה השמחה ולמרות המוזיקה עדיין יכולנו לדבר ולשמוע אחד את השני. קאב קם פירושו מנות קטנות המוגשות למרכז השולחן, מה שבעצם אנחנו מכירים מלא מעט מסעדות כמנות שיירינג. כאמור, קאב קם בחרה להתמקד באלכוהול ואותן מנות קטנות שישלימו את החווית הבילוי והאכילה.

קאב קם
קאב קם צילום: באדיבות המסעדה
העיצוב של קאב קם כולל נגיעות תאילנדיות ושימוש ניכר בעץ. ועדיין, במקום ישנה אווירה קלילה בזכות הבר הגדול ותצוגת אלכוהול מרשימה.

את הערב פתחנו עם מנת סופ מקאה – נתחי פילה לוקוס פריכים, מחית חצילים מצ'אנג מאי, קריספי סקין וביצת שלו רכה. ביס קטן ועדין, תהיתי עד כמה מחית החצילים תשתלט על הביס אך היא היתה כה עדינה כך שלמעט המרקם הרך והטעם המעט מעושן היא בקושי הורגשה.

סופ מקאה
סופ מקאה צילום: מעיין נדיר
מכאן המשכנו למנה שאני מכירה בעיקר בגרסת העוף, אך כאן הגיעה עם דג אינטיאס קצוץ ונא. לאב – אינטיאס קצוץ, בצל סגול, כוסברה, נענע, "קאו קואה" (אורז קלוי וטחון), פלפל חריף ומעט לימון. לצד המנה הוגשו עלי כרוב, כוסברה ופלחי מלפפון להקל על החריפות. המנה חריפה, הכרוב והמלפפון הקלו במעט. בתוך תערובת הדג ניתן היה למצוא גם למון גראס קצוץ שנתן לכל המנה רעננות ולימוניות עדינה.

למנת ביניים הגיעה יאם מלקו טוט – פאפיה מטוגנת על סירות חסה פריכות, עגבניות שרי, שעועית לוביה ובוטנים. מנה טבעונית נהדרת שמשלבת בין פריכות לרכות, בין חריף למתוק לחמצמצות.

יאם מלקו טוט
יאם מלקו טוט צילום: באדיבות המסעדה
בנוסף הגיעה מו מנאו - ברוסט חזיר צלוי פרוס עם ליים טרי ורוטב פלפלים חריף בניחוח הדרים. את המנה הזו או לפחות אחת בגרסה דיי דומה אני מכירה מהתפריט של בית תאילנדי. השומניות של הברוסט חזיר, לעומת החריפות והחמצמצות של הרוטב המוגש עם המנה פשוט עושה את העבודה. זו מנת פתיחה מהנה ומתאימה בדיוק לימי הקיץ החמים.

מו מנאו
מו מנאו צילום: באדיבות המסעדה
לפתיחת החלק ה"עיקרי" של הארוחה הגיעה סאי הואה – נקניקיית בקר חריפה מצ'אנג מאי. הנקניקיה עטופה בעלה כרוב ומגיעה לצד בצל ירוק, כוסברה וצ'ילי. גם כאן תפקיד הכרוב הוא לעדכן את החריפות של המנה ואכן עשה זאת נאמנה. למרות האזהרות על חריפות הנקניקיה, החריפות היתה עדינה.

סאי הואה
סאי הואה צילום: דן פרץ
רגע לפני שהגיעה המנה האחרונה, בחרנו מנה מהספיישלים. קאן פלה פאד צ׳ה - לחי ונתחי פילה לוקוס פריכים על הווק עם קרצ׳אי, בזיליקום תאי, צ׳ילי וכורכום. כאשר מציעים לאנשים מנה על בסיס לחי דג, ישנה רתיעה מסויימת, מעטים הם אלו שיודעים עד כמה בשר הלחי הוא עסיסי ומלא טעם. הכורכום צבע את המנה בצהוב, הבזיליקום נתן טעם אניסי עדין והצ'ילי נתן פייט לנתחי הדג המטוגנים.

קאן פלה פאד צ'ה
קאן פלה פאד צ'ה צילום: מעיין נדיר
סיימנו במנת קא מו – רגל חזיר בבישול ארוך עם 9 תבליני פאלו, פאק צ'וי, עלי חרדל כבושים ואטריות באמי. מנה שמצד אחת היתה מושלמת, שמנוניות רגל החזיר היתה בדיוק במקום כדי לספוג את האלכוהול שזרם בדם ומצד שני כבר היתה מעבר לכוחות קיבתנו.

לצד האוכל שתינו יין לבן יבש, צ'ייסרים של ויסקי ו-2 קוקטיילים. על הקינוח כבר ויתרנו

לסיכום הארוחה בקאב קם היתה אחת הטובות שהיו לי בחודשים האחרונים, אם זה בגלל האווירה השמחה במקום או בגלל האוכל שבאמת היה טעים ולא ניסה להתחנף לחיך הישראלי עם חריפות מתונה. אם אתם מחובבי המטבח האסייתי בכלל או התאילנדי בפרט, תמצאו חבר טוב ולכו לערב שלם של בילוי מלא באלכוהול וביסים קטנים של אוכל ממש טעים.

לא כשר
כתובת: לינקולן 11, תל אביב
טלפון: 03-6889960
שעות פתיחה: א-ה 12:00-16:00, א-ש 18:00-1:00
עסקיות: א-ה 12:00-16:00
מאמרי מערכת