חדשות האוכל של מפה

ארוחה על טהרת הבוטרגו במסעדת אואזיס, קבלת שבת בויקי כריסטינה, בראנץ' חדש במסעדת יריחו, פופ אפ גלידות ביקב תשבי, שף אורח במסעדת כרמים ועוד


מערכת מפה | 24.11.2018
ג'ין אלדרפלאוור במסעדת רפאלו
שפית רימה אולברה, ממסעדת אואזיס, מארחת את יומי לוי ממעדניית ״יום טוב״.
אולברה תארח את יומי לוי לארוחה חגיגית חד פעמית. הארוחה תהיה על טהרת הבוטרגו- ביצי דגים ים תיכוניים ותתקיים ביום שלישי ה-7/8, החל מהשעה 19:00.

אולברה תשתמש בחומרי הגלם הייחודים של לוי ובין המנות ניתן למצוא: פנקייק רושטי תפו״א עם גבינת ברי מותכת, גרידת תפוז, ואבקת בוטרגה צעירה; ספגטי בוטרגה ״אלה קלבריה״; פולנטה ים תיכונית.
מחירי המנות ינועו בין 70- 180 ש״ח.

רימה אולברה ממסעדת אואזיס ויומי לוי ממעדניית יום טוב
רימה אולברה ממסעדת אואזיס ויומי לוי ממעדניית יום טוב צילום: טאו


שף צרפתי מגיע לבשל במסעדת כרמים בדרום הארץ ולתמוך בתושבי הדרום
שף מתיו מואטי, אחד השפים הצעירים והמוכרים בצרפת, מגיע לישראל לבשל יחד עם שף סער רפאל ממסעדות כרמים במושב סגולה ובבאר שבע בדרום הארץ בתאריכים 2-7/8.

מואטי, שעבר הכשרה מקצועית בין היתר במסעדת נומה הדנית (המסעדה הטובה בעולם) הוא היום בעל מסעדה בפריס; Iratze וזכה ב- 2 מצנפות במדריך גו- מיו היוקרתי.

מואטי ורפאל הכירו בזמן שבישלו יחד בשבוע הקולינריה הצרפתי, במהלך הבישול המשותף, מואטי הכיר את תושבי הדרום ונופייה והתאהב בישראל, כאשר רפאל פנה אליו לשיתוף פעולה נוסף, הוא נענה בשמחה ואמר שהוא רוצה להגיע לשמח את תושבי הדרום במצב הביטחוני המתוח.

בין המנות שיוגשו בערב המיוחד: טטאקי של טונה כחולת סנפיר, קולי של עגבניות טנדורי, בצל מוחמץ ובזיליקום לימוני 64 ₪; תמנון בגריל בליווי חומוס שחור, פיתה קלויה, סלט עגבניות, גרגירי חומוס, כוסברה, רימון וסומק 57 ₪; שוק טלה צלוי במחבת בליווי טפנד זיתים, לאבנה מעושנת, קפונטה סיציליאנית 120 ₪; פילה מיניון עטוף בבריוש צרפתי קלאסי מלווה בציר בקר מרוכז וירקות גינה 165 ₪

מסעדת כרמים
מסעדת כרמים צילום: ג'רמי

מסעדת יריחו משיקה בראנץ' בסופי שבוע
מסעדת יריחו, היושבת בלב השוק הטורקי ביפו, והשף עידן פרץ משיקה בראנץ' שיכניס אתכם לאווירת קיץ.

הבראנץ' החדש מציע: מגש של בוקר- ביצים לבחירה, לבנה, איקרה, טחינת כמון, סלסה חומוס, עגבניות מרוסקות, לחמים, שתיה חמה וקרה 64 ש״ח; סלט טולום- עלי חסה קיסר, גזרים, מלפפונים, גבינת טולום, שקדים ווינגרט נענע 41 ש״ח; בוקר מרוקאי- מרגז צלוי בטאבון, מנגולד לימוני, זרעי כמון, ביצה רכה וחרדל 52 ש״ח ואין תפריט בראנץ' בלי קוקטיילים, מימוזה 29 ש״ח וג׳ין אנד ג׳אפה- ג׳ין, נקטרינה, בזיליקום וטוניק 47 ש״ח

הבראנץ' יפעל בימים שישי ושבת בין השעות 11:00- 15:00, הבראנץ' הראשון יתקיים ביום שבת, 4/8.
בראנץ' ביריחו
בראנץ' ביריחו צילום: אימרי האוזנר
הלנה בנמל מציגה פופ-אפ קפוא שיצנן את אוגוסט הלוהט
השף עמוס שיאון ממסעדת הלנה בנמל קיסריה מציע פופ אפ קיצי המבוסס כולו על הדגה, פירות הים וגם הירקות והפירות העונתיים. אלו יוגשו מבר שיוקם במיוחד לכבוד חודש אוגוסט במרפסת של הלנה. מהבר יגיחו מנות קלילות וקרות העושות שימוש במיטב חומרי הגלם העונתיים עם אמירה קולינרית מקומית, יצירתית ועזת טעמים. לצד המנות יוגשו קוקטיילים צבעוניים וקפואים על בסיס אפרול וקמפרי העושים גם הם שימוש בתוצרת העונתית. הרוו בר יפעל בימי רביעי וחמישי בשעות הערב.

בין המנות שבתפריט: קרפצ'יו שרימפס, מנגו, טרגון וצנוברים; טרטר של אלבקור עם דובדבנים, כוסברה, שום וליים; קרפצ'יו אבטיח ומעליו טרטר טונה בצל סגול ואורז בר; טרטר סקאלופ טרי עם ענבים, פיסטוקים ושמן זרעי דלעת; קלמרי טריים כבושים על סלט פפאיה חריף ובוטנים; אוייסטרים ברוטב אננס וחומץ שרי (48-68 ₪)

בנוסף יארח שפים מובילים בימים נבחרים שיגישו מגוון מנות קרות פרי יצירתם: 2/8 יתארח השף אסף דוקטור; 15/8 יתארח השף עומר אלוואן
פופ אפ במסעדת הלנה בנמל
פופ אפ במסעדת הלנה בנמל צילום: דני גולן
רפאלו למענכם ואתם למען הסביבה
מסעדות רפאלו פותחות שנה באהבה לזולת ומעניקות קוקטייל מתנה לכל לקוח המביא תיק בית ספר לתרומה. המבצע יחול בין התאריכים 5.08.18 – 25.08.18

בתום המבצע מסעדות רפאלו יעניקו את התיקים לעמותה מתאימה, על מנת שיגיעו למשפחות הזקוקות לעזרה הנדרשת. במסעדת רפאלו מאמינים שאוכל מחבר בין אנשים וכך גם עשיה רחבה למען הקהילה, ומזמינה את הקהל להתחיל את השנה במעשים טובים וקוקטיילים ערבים לחך.

הקוקטיילים לבחירת הקהל: סנגריה אדומה - יין אדום, קוביות תפוח, תפוזים ונגיעת פסיפלורה; סנגריה לבנה - יין לבן, אננס, תפוחים וליקר תפוז; קמפארי פאשן - קמפארי, פסיפלורה, אשכולית אדומה ותפוז טרי; מוחיטו איטליאנו – לימונצלו וילה מאסה, וודקה לימונים, נענע וביטר לימון; פרוטי די בסקו – סטולי אוכמניות, לימונים, פטל ופירות יער; אמרטו אננס – אמרטו שקדים, וויסקי, אננס ולימונים; קוקוס אקזוטי – קוקוס, אננס, לימון וקינמון; ג'ין אלדרפלאוור – ג'ין, אלדרפלאוור ומלפפון.
סנגריה לבנה במסעדת רפאלו
סנגריה לבנה במסעדת רפאלו צילום: רעות לוק


רשת אגאדיר משיקה המבורגר וואגיו חדש
לאור הביקוש להמבורגר הוואגיו, יצר רוברט קולגר, שף רשת אגאדיר, מנת ספיישל, של קציצת המבורגר מזן וואגיוו מקומי, פטריית שינוקי בטמפורה, איולי טוגראשי, איולי אפונת וואסבי בליווי חסה בצל ירוק ובצל סגול, המוגש בלחמנייה או בצלחת.

המבורגר הוואגיו נטחן טרי בכל מסעדה, קציצה במשקל 250 גר' מתובלת במלח ופלפל בלבד, על מנת לא לפגום בטעמו העשיר של הבשר.

עלות מנה לצד צ'יפס ושתיה – 89 ₪; עלות מנה ללא צ'יפס – 79 ₪
המבורגר וואגיו
המבורגר וואגיו צילום: אנטולי מיכאלו
חדש במעדניה של 'חוות צוק' שירות משלוחים עד הבית.
במסגרת שירות המשלוחים מהמעדניה החדשה ורחבת הממדים, ניתן ליהנות מהיצע מוצרים גדול, שמגיע עם שליח עד פתח הבית, ביניהם: מגוון בשרים מהקצביה – נתחי בשר וואגיו ייחודי, בשר בקר, בשר טלה מהחווה, עוף אורגני חופש של משק מלמד, המבורגרים וקבבים ונקניקיות טחונים במקום ממפעל הבוטיק של המעדניה, ועוד; אוכל מוכן, הכולל תבשילים, כגון: תבשיל בקר בשזיפים, קובה סלק, ממולאים ותוספות; סלטים; גבינות רכות וקשות, מישראל ותוצרת חוץ; דגים כבושים, דגים ופירות ים; נקניקים; ממרחים וריבות; לחמים וקרקרים; תבלינים, גלידות; עוגות ועוגיות; מבחר יינות ייחודיים, בירות וכהילים.

מחירון המשלוחים הינו: תל אביב / רמת השרון - 35 ₪, חולון / הרצליה 60 ₪, הוד השרון / כפר סבא-80 ₪, ראשון לציון / רחובות - 90 ₪. כאשר עלות המשלוח מהווה 10% ממחיר ההזמנה – הלקוח לא יחויב בדמי משלוח.
את הזמנות המשלוח ניתן לבצע אצל משה, בטלפון 052-7022661, בימים א'-ד' בשעות 8:00-18:00, ביום ה' בשעות 8:00-12:00.
משלוחים בחוות צוק
משלוחים בחוות צוק צילום: נתנאל ישראל
Pop-Up Cookies & Ice cream
מתחם תשבי משיק למשך חודש אוגוסט הלוהט פופ-אפ סנדוויץ' גלידה מושחת המפגיש בין הקונדיטוריה העילית של יקב תשבי ובראשה השף קונדיטור תמר לוי לבין גלידות הפרמיום של מותג השוקולד העילי "ולרונה".

בקונדיטוריה יצרו מגוון עוגיות שמנמנות ורכות המשלבות את סוגי וטעמי השוקולדים השונים אותם מייצרת החברה הצרפתית. אל העוגיות ישדכו את מגוון הגלידות המיוצרות בגלידריה על ידי הגליסייר והשוקולטייר גל קזס. הלקוח שיגיע אל הפופ- אפ יוכל להרכיב את סנדוויץ' הגלידה המושחת על פי טעמו האישי. מחיר מנה: 28 ₪

פופ-אפ סנדוויץ' גלידה יפעל בכל יום שישי ולמשך כל חודש אוגוסט, במרכז המבקרים של יקב תשבי, המייצגים בארץ את מותג השוקולד ולרונה ובמסעדת תשבי הממוקמת במדרחוב של זכרון יעקב.

בין העוגיות והגלידות שיציעו: עוגיות: עוגיית דובדבני מורלו שוקולד לבן ושיבולת שועל; עוגיית בוטנים ושוקולד מריר; עוגיית קקאו במילוי גאנש שוקולד לבן; עוגיית שלושת השוקולדים. הגלידות: סורבה פטל; שוקולד פקאן; ג'אנדוז'ה חלב; איספהאן – ליצ'י, מי ורדים, פטל; chunky monkey‏
פופ אפ גלידות ביקב תשבי
פופ אפ גלידות ביקב תשבי צילום: שני בריל

קבלת שבת עם חגיגת טאפאסים בויקי כריסטינה
בימי שישי במהלך חודש אוגוסט יקיימו במסעדה קבלת שבת בשיתוף אפרול עם 1+1 על אפרול שפריץ ומגוון טאפאסים ב 25 ₪, בין השעות 16:00-18:30 תהיה במקום הופעה חיה של להקה לאווירה ספרדית שמחה.

בין המנות אפשר למצוא: בורטה עם ריבת עגבניות שרי וחמאת אגוזי לוז 47 ₪, סביצ'ה קון יוזו- דג לוקוס נא עם בצל סגול, כוסברה, צ'ילי אדום, מנגו מיובש ורוטב יוזו עטוף בדף אורז 56 ₪, טאקו קון קריספי קלמאראס- טבעות קלמארי מטוגנות עם איולי שום שחור, פיקו דה גאיו וטבסקו בתוך טורטיה 42 ₪, פילטה דה קרנה- פילה בקר מיושן על ברוסקטה, רוטב יין אדום ופלפל פדרון. 54 ₪.

טאקו קון קריספי קלמאראס
טאקו קון קריספי קלמאראס צילום: שרית גופן



תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת