בשורה קולינרית מסקרנת: ג'קלין

בין שלל מקומות האוכל והבילוי ברחוב אח"י אילת בקריית חיים, נפתח בר-מסעדה חדש שבולט באיכותו ובייחודו. התפריט מתחלף ומתחדש, השף יצירתי, המלצר יזמין אתכם לצ'ייסר, והחנייה מובטחת.


יורם מארק-רייך | 4.10.2018
מסעדת ג'קלין
הקריות של חיפה לא מצטיינות בדרך כלל במסעדות ששווה להגיע אליהן ממרחקים. בין הבודדות שכן מביאות איתן בשורה קולינרית מסקרנת היא ג'ק לין, בר מסעדה חדש ותוסס בסגנון ביסטרו-פיוז'ן, שממוקם ברחוב אח"י אילת בקריית חיים. למי שלא מכיר, זהו רחוב ארוך שבעשור האחרון מהווה את הזירה המרכזית לבליינים שגם אוהבים לאכול.

ג'ק לין, כאמור, בולטת באיכויותיה במעוז הבילויים הקרייתי. לא קשה להתרשם שהושקעו לא מעט כספים, מחשבות ויצירתיות בכל הנוגע לאוכל וחומרי גלם, תפעול מטבח והפעלת בר אלכוהולי מגוון ומטבח שף יצירתי. נקווה רק שהוא ישמור על הרמה גם בהמשך.

המקום מרשים בעיצובו. מי שאחראי על כך הינו מיקי הייבלום, שאחראי לעיצובן של מסעדות נאות נוספות באזור, ביניהן 'מינה טומיי' ו'רפאלו'. הוא מכיל 130 מקומות ישיבה ועוד 20 מקומות ישיבה על הבר. המטבח פתוח, והמלצרים מריצים צ'ייסרים על חשבון הבית. פעמיים ביקרתי בג'ק לין, והתרשמתי שהשירות מקצועי ואדיב, אם כי בפעם השנייה לא היה מזיק אילו היו מתגברים את הצוות במלצר נוסף. ראוי גם לציין כי למסעדה יש חנייה גדולה למדי שמיועדת לאורחים.

למרות העיצוב המרשים וההשקעה הניכרת, לא מדובר במקום פלצני, כי אם דווקא ידידותי למשתמש. בעבר פעלה שם מסעדה של רשת בשרלה. אלירן אלקיים, מבעלי הרשת, הוא גם שותף בג'ק לין. בתור אחד שמזה שנים מצטיין בבשרים שהוא מגיש במסעדות הרשת, ניתן לסמוך עליו שגם לכאן הוא מביא בשר מובחר.

מסעדת ג'קלין.
מסעדת ג'קלין. צילום: ישראל אלפסה
על בניית התפריט הראשוני הופקד השף והיועץ הקולינרי דניאל רחמים, הזכור כאחד הפיינליסטים מתוכנית הריאליטי 'משחקי השף'. השף התפעולי, שהוא גם מנהל המסעדה, הינו כפיר גטר, שלמרות מראהו הצעיר מבשל במטבחי מסעדות כבר 12 שנים. אני הכרתי אותו לפני 7 שנים, בסניף כרמיאל של רשת בשרלה, שם היה מנהל ושותף.

כפיר גטר אומנם מתבסס על התפריט הראשוני שבנה היועץ הקולינרי, אבל מקפיד לחדש כל העת, על מנת לא לשעמם את עצמו, וגם לא את הסועדים הקבועים שנדלקו על המסעדה ומגיעים שוב ושוב. מהסיבה הזו, התפריט מודפס על דף רגיל ופשוט. תפריט מתחלף.

אז מה בתפריט? הוא מחולק לשלוש קטגוריות: מנות פתיחה, ראשונות ועיקריות. בביקורנו הנוכחי מצאנו בין מנות הפתיחה קרעי תפוחי אדמה מתובלים, חציל בלאדי שרוף, כרובית סמטאות עכו ובוראטה ועגבניות.

בין הראשונות: סלט שורשים, קרפצ'ו בשר עגל, באן סלמון, סיגרים במילוי סמבוסק, שרימפס, סופלאקי, שקדי עגל על מצע ארטישוק ירושלמי, ופילה בקר בקראסט.
בין העיקריות: חומוס כבדים, המבורגר מאנטרקוט, קבב דגים, רביולי, טורטליני ארטישוק, צלע מעושנת, פילה במייפל ודג ים צלוי.

התחדשות מתמדת.
התחדשות מתמדת. צילום: ישראל אלפסה

המחירים סבירים, בהתחשב ברמת האוכל. אנחנו הזמנו חציל בלאדי (42 ₪) ששרפו אותו על אש גלויה, והגיע עם צנוניות טריות, עשבי תבלין, טחינה וגבינת טולום. קרפצ'ו (52 ₪) מבשר עגל נא, שלא הגיע שטוח על צלחת רחבה, אלא כשהוא נערם על שתי ברוסקטות מחמצת, ואיתו עגבניות, איולי שום ופרמז'ן. כך שרק צריך לנעוץ שיניים ולקחת ביס. סלט 'מהגינה של ג'ק לין' (52 ₪), שהוגדר בתפריט כמכיל שלל ירקות גינה, לאבאנה, זעתר וגבינת המאירי. הוא היה מתובל היטב והירקות היו טריים ורעננים: עגבניות שרי בצבעים שונים, מלפפון, סלרי, בצל אדום, צנון ופילפל אדום. שקדי עגל בסו-וויד (67 ₪), מנה שכאשר אשתי מגלה אותה, אין סיכוי שתתעלם ממנה. ואכן, אפילו לא העזתי לבקש ממנה טעימה, על מנת שתוכל להתענג על המעדן במלואו. שקדי העגל נחו להם על מצע קרם ארטישוק ירושלמי ועשבים טריים. הנאתה, אכן, היתה מושלמת.

לעיקריות, אני הזמנתי דג ים צלוי (93 ₪), שהתגלה כדג בורי. הוא הגיע על גבי בורגול צימוקים ועשבים, שילוב מעניין של מלח גס עם צימוקים מתוקים, קרם חציל מעושן ושעועית ירוקה. אשתי הזמינה פילה במייפל (152 ₪), ומה ששיכנע אותה לבחור דווקא במנה זו, היתה העובדה שהפילה מגיע כשעליו כבד אווז בזיגוג ציר בקר ומייפל. לצד הבשרים הוגש פירה כמהין. הפילה היה במשקל 200 גרם, והיה עשוי בדיוק במידת המדיום המבוקשת עם ורוד חזק במרכזו.

כל המנות היו נהדרות, ובהחלט נהנינו מכל ביס. רק מהקינוח קצת התאכזבנו. נאמר לנו שיש 3 קינוחים מתחלפים, והמלצת המלצר הנחרצת היתה שנלך על קרם מלבי עם רוטב פירות יער, שמגיע עם שערות קדאיף ממעל, גלידת פיסטוק וסיגר מקורמל. גלידה זו אחת החולשות שלי, ולכן ביקשתי – אם אפשר – להכפיל את כדור הגלידה. ואכן, קיבלתי כדור גלידה אקסטרה בתוך כוס. אז הקינוח היה ממש טעים, אבל דווקא את הגלידה לא אהבתי.

נשארנו עם טעם של עוד.
נשארנו עם טעם של עוד. צילום: ישראל אלפסה

ג'ק לין, בזמן הקצר בו היא פועלת, כבר הספיקה להתפרסם בקוקטיילים המיוחדים שלה. לצערנו, לא יכולנו לטעום מהם. אשתי, כי היא היתה הנהגת. אני, כי מיד אחרי הארוחה מיהרתי לאולם גדול בו המתינו לי 250 איש להרצאה שנתתי אודות יוסי בנאי, ורציתי להגיע לשם חד מחשבה וללא השפעת אלכוהול. לא נורא, אטעם מהקוקטיילים בפעם הבאה, ועד אז אסתפק בזכר טעמו של הצ'ייסר על בסיס אניס, שהגיש לי המלצר לפני המנה העיקרית.

שעות פעילות: ראשון-חמישי 12:00-0:30, שישי-שבת 12:00-1:30
עסקיות: ימים א'-ה' בין השעות 12:00-17:00 – ראשונה + עסקית + משקה. החל מ-64 ₪.
גישה לנכים: יש.
לא כשר.
הכתובת: אח"י אילת 61 קריית חיים, טלפון: 052-5599122‏
לתפריט המלא ולמידע נוסף: http://www.jack-lin.co.il

מאמרי מערכת