מסעדות בישראל

??????

מומלצי מפה

מסעדת שילה
שילה במהלך 12 שנות קיומה, הפכה לאחד מהמוסדות הגסטרונומיים האהובים. שרון כהן, השף והבעלים, יוצר מנות מוקפדות ומרעננות של המטבח הים תיכוני עם דגש עם דגים ופירות ים.
מסעדת הסלון - איל שני
מסעדת הדגל של השף אייל שני ממוקמת בחלל משופץ שהיה פעם אורווה, בגבול תל אביב-גבעתיים. במסעדה הוא מגיש עגבניות אפויות שנוחתות על נייר חום גס המכסה את את השולחן ואז זוכות לתוספת יוגורט וזעתר מידיו של השף; פוקצ'ות נפלאות; תבשיל לחי עגל, או כפי שהוא נקרא בתפריט "קדירת לחי עגל שהוטמנה 7 שעות ברמץ עצים מלחשים"; "רביולי נתחי אנטרקוט מוטחים על פלדה לוהטת עטופים בליבת חציל שרוף"; או "ראש שלם של כרובית שקיבל מכת זהב מעצי תפוזים בוערים". עם יין טוב, מוסיקה משובחת ברקע ומטבח פתוח שחושף את תהליך ההכנה הטוטאלי והכאוטי של המנות, כמו גם את נתחי הבשר המשובח בטרם עשייתם ואת הרוחות הרוחשות במטבח, אפשר ליהנות כאן מערב מיוחד במינו ואוכל מצוין.
מסעדת בית תאילנדי
המסעדה התאילנדית הכי טובה בארץ. יריב מלילי ואשתו התאילנדית לק מגישים אוכל תאילנדי אותנטי, בתפאורה שמזכירה את מסעדות החוף באיים. אפילו המנות המוכרות כמו מרק הטום יאם, הפתאיי ומגוון תבשילי האטריות המוקפצות בווק מצטיינות במגע מיוחד שמדגיש את שילובי הטעמים האקזוטיים בין חלב הקוקוס, הקארי הירוק והאדום, הכוסברה, עשבי תיבול והתבלינים מן המזרח.
מסעדת אורי בורי
אם מטיילים בסימטאות העיר העתיקה בעכו בשעות הבוקר המוקדמות, ניתן לראות את הדייגים מביאים דגה טרייה למסעדה של אורי ירמיאס, הידוע כאורי בורי. במסעדה הוותיקה הזו שהפכה כבר למוסד כדאי להתיישב ליד חלון שמשקיף לים, להתייעץ עם הצוות לגבי התפריט, או לבחור מראש בתפריט טעימות. כך אפשר לזכות פה בברבוניות המטוגנות הטריות והפריכות ביותר שטעמנו אי פעם, בצלופח בעישון ביתי, בסביצ'ה אנטיאס נפלאה, בבשר סרטנים רך עם שמנת וחוטים של אצות שחורות, או בתבשילי קדירה מצוינים מדגי ים. לקינוח מגישים כאן סורבטים מצויינים שמכינים בגלידריה הסמוכה אינ-דומה-לה השייכת גם כן לאורי בורי.
מסעדת מחניודה
המסעדה מציעה תפריט שמתכתב עם מה שמציע השוק השכן המפורסם, בפרשנות אישית של שלושת השפים - אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון.